Voia lui Dumnezeu vizavi de saracie…

Deuteronom 15

4 Nu va trebui să existe între voi nici un sărac, deoarece în ţara pe care Domnul, Dumnezeul tău, ţi-o dă în stăpânire ca s-o moşteneşti, El te va binecuvânta foarte mult,

5 bineînţeles, numai dacă vei asculta întru totul de glasul Domnului, Dumnezeul tău, păzind şi împlinind toate poruncile acestea, pe care eu ţi le dau astăzi.

6 Căci Domnul, Dumnezeul vostru, vă va binecuvânta după cum v-a promis şi veţi putea împrumuta multor neamuri, dar voi nu veţi lua cu împrumut. Veţi domni peste multe neamuri, dar nimeni nu va stăpâni peste voi.

„Vai, dar Dumnezeu vrea ca noi sa fim saraci, sa isi proslaveasca Numele prin saracia noastra, vrea sa ne smereasca, cand ne vede ca nu avem paine pe masa si nu avem bani sa ne cumparam strictul necesar atunci El e preamarit si Ii place sa ne vada cum crapam sub povara saraciei, Dumnezeu e bun si ne iubeste, e ca un tata iubitor care se uita la copiii lui cum nu au ce manca si se bucura, asta e placera Lui sa ne vada cum ne invinetim de foame, asta e desfatarea Lui, si cand vede ca mai putin si ne dam duhul, pentru ca nu vrea sa ne vada chiar morti, ne mai da o paine,  niste gogosi, sa ne mai taram o zi, doua, dupa care se repeta povestea.”  Cam asa arata voia lui Dumnezeu in mentalitatea multor pocaiti din Romania, am auzit si profetii, proorocii, lucrari sau cum vreti sa le zic, care spuneau lucru asta. Minunat, nu?

Asta e una din conceptiile dracesti bisericesti romanesti. Ca si crestini ar trebui sa stim care e voia lui Dumnezeu ca doar e scrisa in Biblie, Isus a venit pe pamant sa demonstreze voia Tatalui si ne-a aratat extrem de clar care e voia Tatalui, Isus a murit pe cruce si a luat anumite lucruri asupra Lui, ca sa ne arate ce uraste si ce iubeste.  Pe cruce Isus a luat pacatul, boala, blestemul, saracia. Voia lui Dumnezeu e extrem de clara si daca noi nu traim mantuirea de pacate, sanatatea fizica, daca traim in saracie lucie si sub blesteme, nu inseamna decat ca nu am inteles cum sa intram in posesia lor, ca suntem atacati de cel rau care vrea sa  ne opreasca sa avem impactul pe care trebuie sa il avem sau traim in mod voit in pacat si asta atrage automat activitatea demonica si trairea sub blestem. Voia lui Dumnezeu nu se schimba in functie de experientele noastre.

Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: “Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” – (Gal.3:13)

Ca sa aflati care e blestemul legii cititi va rog Deuteronom 28:15-68. Daca veti citi cu atentie o buna parte din blestem e format din boala si saracie. Biblia nu e grea, trebuie doar sa renuntam la ideile venite de pe planeta celor care nu au cercetat Biblia si au inventat tot felul de povesti despre Dumnezeu si sa acceptam ceea ce scrie clar negru pe alb.

O sa imi spuneti ca Pavel si unii din biserica primara au trait in saracie. Pavel a avut situatii in care nu a avut nimic pentru ca era prigonit rau de tot. Cati dintre cei care proslavesc saracia, au fost prigoniti si fugariti din cetate in cetate, la cati li s-a luat tot din cauza persecutiei?

In adevar, ati avut mila de cei din temnita si ati primit cu bucurie rapirea averilor voastre, ca unii care stiti ca aveti in ceruri o avutie mai buna, care dainuie. (Evr.10:34)

Cati dintre voi ati fost atat de persecutati incat vi s-au luat averile, si acuma nu mai aveti nici haine, nici mancare, nici nimic? Daca e cineva in situatia asta, atunci se incadreaza la conceptul de „saracie” al Noului Testament.  Daca nu, atunci saracia vine din orice altceva, numa din voia lui Dumnezeu nu. Poate fi un atac al celui rau asupra ta, poate fi un blestem generational si am vazut astfel de cazuri, sau poate fi faptul ca iti organizezi finantele in modul cel mai pagubos posibil de exemplu nu dai partea Domnului si arunci si putinii bani pe care ii ai in directii gresite. La fel e si cu boala si tot ce tine de blestem. Astea nu sunt voia lui Dumnezeu. Isus nu moare pe cruce pentru lucrurile astea ca apoi sa se razgandeasca si sa faca o mutare secreta fara sa ne anunte si sa dea copiilor Sai si boala si saracie si ce o fi mai rau cu putinta. Diavolul e ala rau, DUMNEZEU E BUN.

Am vazut o gramada de oameni saraci, care nu aveau ce manca, si niciunul dintre ei nu a vrut sa traiasca la fel in continuare, absolut toti erau disperati sa scape, sa aiba macar ce manca si aproape toti pe care i-am intalnit in situatia asta sunt pocaiti si au in cap teoria ca asa a vrut Dumnezeu, sa ii smereasca etc, desi incearca si prin metode mai putin ortodoxe sa scape de saracie. Daca asta ar fi voia lui Dumnezeu nu inteleg de ce toti fara exceptie vor sa iasa din saracie, din „voia lui Dumnezeu”. La fel si cu boala „ asta e voia lui Dumnezeu sa fiu bolnav, dar imi dau averea la doctori doar doar scap de „voia lui Dumnezeu””.

Dumnezeu nu te vrea sarac. Cand ma gandesc la saracie, ma gandesc la faptul ca omul nu are ce manca, ce imbraca si lucrurile necesare sa duca o viata decenta, nu ma refer la faptul ca nu ai bani sa iti iei 5 costumase noi pentru mersul la biserica, 12 batice si masina noua sa o oftici pe Maricica.

Dumnezeu nu te vrea nici in pacat, nici bolnav, nici sarac, nici sub alte blesteme. El vrea sa ducem o viata din belsug din toate punctele de vedere, pentru ca in Tara Promisa exista provizii pentru toate aspectele vietii, si prin credinta avem acces la Imparatie, la Imparatia lui Dumnezeu, avem acces in Tara Promisa, avem acces in Sfanta Sfintelor, avem acces la resurse pentru a duce o viata din belsug, doar tre sa descoperim drumul, caile Domnului si sa accesam mostenirea pe care o avem in Isus, Isus care e Domnul si ne vrea sa domnim impreuna cu El.

Advertisements
Leave a comment

3 Comments

 1. Dumnezeu ne vrea, mantuiti, sinti, plini de Duh, plini de pace, bucurie si toate rodele si darurile Duhului…sa fim roditori,etc cu sau fara bani…Apostolii n.au avut nici aur nici argint, dar l.au avut pe Isus….Lucrurile pamantesti sunt pasiunea omenilor (firesti), nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu si oamenii Lui vor sa avem/aibe ceva in vesnicie, nu in viata asta…pe asta suntem chemati sa o pierdem impreuna cu bogatiile ei, ca sa putem apuca adevarata viata si adevaratele bogatii–cele vesnice..

  Reply
 2. Dorin

   /  October 21, 2013

  – Am fost tanar, si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea. Ps.37:25

  – Atunci Petru i-a zis: “Argint si aur n-am; dar ce am, iti dau: in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!” Fapt.3:6

  – Caci unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra. Luc.12:34

  – Vindeti ce aveti si dati milostenie. Faceti-va rost de pungi care nu se invechesc, o comoara nesecata in ceruri, unde nu se apropie hotul si unde nu roade molia. Luc.12:33 — De ce trebuie sa mai facem milostenie daca Dumnezeu ne vrea BOGATI ?

  – V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” Ioan.16:33

  – intarind sufletele ucenicilor. El ii indemna sa staruie in credinta si spunea ca in Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa intram prin multe necazuri. Fapt.14:22

  – Ci, in toate privintele, aratam ca suntem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multa rabdare, in necazuri, in nevoi, in stramtorari,
  in batai, in temnite, in rascoale, in osteneli, in vegheri, in posturi;
  prin curatie, prin intelepciune, prin indelunga rabdare, prin bunatate, prin Duhul Sfant, printr-o dragoste neprefacuta,… 2Cor. 6:4-6

  – Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: “Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete si Ti-am dat de ai baut?
  Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat?
  Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?”
  Drept raspuns, Imparatul le va zice: “Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.” Mat. 25:37-40

  – Caci, chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri,
  eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele! Habacuc 3:17,18

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: