In vremurile din urma vor fi semne si minuni care vor insela pe multi

Matei 24:11, 23-24. Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi. Atunci daca va va spune cineva: “Iata, Hristosul este aici sau acolo”, sa nu-l credeti. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.

Cine a spus aceste cuvinte? ISUS!

Ce lucrari a facut Isus cat a trait pe pamant?

A transformat apa in vin, a eliberat indracitul din sinagoga in Capernaum, a fost cel care a adus pesti cu gramada in mrejele pescarilor (pescuirea minunata),  l-a inviat pe tanarul din Nain, a vindecat leprosi, a vindecat-o pe soacra lui Petru, apoi pe sluga sutasjului, a potolit furtuna, a vindecat indracitii gadareni, apoi slabanogul din Capernaum, a inviat-o pe fiica lui Iair, a vindecat-o pe femeia cu scurgere de sange, a vindecat oribi, a eliberat surdo-muti, l-a vindecat pe slabanogul de la scaldatoarea Betezda, apoi pe omul cu mana uscata, pe femeia garbova, a inmultit painea si pestii, a mers pe apa, l-a vindecat pe orbul din Betesda, pe lunatic, a provocat faza cu moneda in gura unui peste, a vindecat bolnavul de dropica, pe cei 10 leprosi, orbul din nastere, l-a inviat pe Lazar, a uscat smochinul,  sa nu mai vorbim de localitati intregi care si-au dus bolnavii la Isus si Isus a desfintat boala si influentele demonice din perimetrul respectiv. mii si mii de vindecari, semne si minuni supranaturale, daca s-ar fi scris toate nu ar incapea in toate cartile din lumea asta.

2 Tesaloniceni 2: 7-10. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei. Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale.  Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.

Cine a spus aceste vorbe? Pavel!

Ce a facut Pavel cat timp a slujit?

L-a vindecat pe ologul din Listra, il invie pe Eutih, il „cadoriseste” pe vrajitorul Elima cu orbire, o elibereaza de duhul de ghicire pe slujnica din Filipi „Si Dumnezeu facea minuni nemaipomenite prin mainile lui Pavel; pana acolo ca peste cei bolnavi se puneau basmale sau sorturi care fusesera atinse de trupul lui, si-i lasau bolile si ieseau afara din ei duhurile rele”. (Fapte 19:11-12) „Tatal lui Publius zacea atunci in pat, bolnav de friguri si de urdinare. Pavel s-a dus la el, s-a rugat, a pus mainile peste el si l-a vindecat. Atunci au venit si ceilalti bolnavi din ostrovul acela si au fost vindecati”. (Fapte 28:8-9)

Isus si cu Pavel ne avertizeaza ca in vremurile din urma o sa fie semne si minuni mincinoase facute prin puteri demonice, pentru a insela cat mai multi. Isus care a facut toate minunile posibile si imposibile, chiar in timp ce umbla in puterea Duhului Sfant prin semne si minuni face acele precizari cu privire la semnele si minunile mincinoase. Pavel care ca si un urmas adevarat a lui Isus a facut aceleasi lucrari supranaturale ca si Isus, ne avertizeaza cam despre aceleasi lucruri.

Cine ne avertizeaza azi ca aoleu semnele si minunile, vindecarile si exorcizarile sunt periculoase rau de tot, si ar trebui sa fugim de ele pe unde vedem cu ochii? Uitati-va si voi in stanga si in dreapta, sa vedeti cine urla din toti plamanii ca vindecarile sunt de la diavolul si na, asa e in vremurile din urma, ne inseala diavolul prin lucratorii lui care fac semne si minuni. Va spun eu daca nu stiti. O parte din baptisti, crestini dupa evanghelie, o parte din adventisti, si o parte din restul. Si ce credeti ca fac oamenii astia in lucrarea pe care o fac ei  cica in numele Domnului. Oamenii astia PREDICA, PREDICA, PREDICA, PREDICA, PREDICA  si iar PREDICA. Ca daruri spirituale oamenii astia au: darul predicarii, darul predicarii, darul predicarii si darul predicarii iar cei cu scoli darul omileticii.

Daca un urmas a lui Isus care face aceleasi lucrari ca Isus, care isi pune mainile peste bolnavi si acestia sunt vindecati, care scoate draci din cei posedati, care a oprit furtuni si alte semne si minuni, ar veni sa imi spuna sa ma feresc de inselatoriile care tin de vremurile din urma, sa ma feresc de prooroci mincinosi, de semne si minuni dracesti, l-as lua foarte in serios, dar daca cineva vine si pe baza studiilor sale omiletice si pe baza miilor sale de predici (comentarii literare asupra textelor biblice) vine si imi spune ca aoleu diavolul e bagat in toate vindecarile semnele si minunile, adica fugiti de lucratorii faradelegii care lucreaza ca si Isus, azi nu mai sunt minuni, si daca sunt sunt de la cel rau, sincer nu dau nici doi lei pe dansul si pe parerile dansului. Mi se pare de-a dreptul jenant sa ai acelasi mesaj despre vremurile din urma ca si Isus si Pavel dar sa ai o lucrare complet opusa celei pe care o aveau ei. Intr-un final mi se pare jenant sa ai Biblia, sa o citesti si sa tragi concluzia ca pe vremea lui Isus si a apostolilor erau vindecari de la Dumnezeu, semne si minuni de la Dumnezeu, iar acum sunt de la diavolul.

Imagineaza-ti ca vine Isus in lume, si nu face nici o vindecare, nu face nici o minune si incepe sa urle: Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi, vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.

Cam asa arata cei care predica asta cu semnele si minunile mincinoase, dar care nu au habar ce inseamna vindecarile, semnele si minunile…… Daca ar tacea, destepti ar fi, dar…

Advertisements
Leave a comment

4 Comments

 1. Una din hibele crestinismului evanghelic este aceea ca incurca rapirea cu aratarea. Matei 24 nu se refera la rapire, ci la venirea Domnului Isus ca Fiu al Omului, pentru intemeierea imparatiei.
  Necazul cel mare este o judecata asupra lumii stricate (ca si potopul), nu asupra Bisericii, care e spalata in sangele Mielului si deci, nu va avea parte de aceasta judecata, asa cum nici Enoh nu a trecut prin potop ci a fost rapit.
  Se poate de asemenea vedea in Biblie venirea Domnului Isus ca Luceafarul de dimineata (cand este inca noapte, asta insemnand rapirea) si ca Soare al dreptatii (venirea lui ca Fiul Omului, in special in legatura cu Israel si cu imparatia). Sunt doua lucruri diferite.
  Matei 24 se refera clar la ramasita credincioasa a lui Israel, nu la Biserica. Vezi “cei care sunt în IUDEEA să fugă în munţi”, “Rugaţi-vă însă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici în SABAT” etc. Ce treaba are crestinul cu iudeea si cu sabatul? Niciuna. Nu putem sa facem o tocanitza de versete care vorbesc toate de venirea Domnului, trebuie sa impartim drept cuvantul adevarului.

  Reply
 2. Mama

   /  October 20, 2013

  Dragii mei frați, semnele prin care cel rău încearcă sa ii insele chiar si pe cei aleși sunt: bioenergia, yoga, tehnicile de relaxare, etc. Acestea nu au ca sursa adevarul, ci autosugestia, manipularea, controlul – intr-un cuvânt minciuna. Punct. Domnul ne-a promis ca dacă ii cerem un ou nu ne va da o scorpie si ca dacă ii cerem un peste nu ne va da un sarpe! Treziti-va si primiti-l pe Domnul adevărului, așa cum este El! Lăsa-ți-l sa vi se descopere, El care este dragoste! Când ii cerem Lui sa ne vindece, normal ca nu va veni satana sa rezolve cererea noastră. Însasi frica aceasta are ca sursa pe tatăl minciunii. Diavolul aduce frica, indoiala, confuzia. Domnul este Dumnezeu si nu ii permite dusmanului Lui așa ceva.

  Reply
 3. florin

   /  November 2, 2013

  Descoperirea cuvintelor Tale,Doamne ,dau Lumina .Ioan 16:13 “Cand va veni Mangaietorul ,Duhul adevarului are sa va calauzeasca in tot adevarul…si va va descoperi lucrurile viitoare .Ioan 14 :26 ,,,Duhul Sfant pe care il va trimite Tatal in Numele Meu va va invata toate lucrurile …”acum ,daca noi am primit Duhul Sfant avem siguranta ca nu vom fi inselati.Iata felul scriptural prin care noi putem sa deosebim proorocii adevarati de cei falsi.In primul rand sa nu uitam ce spune biblia despre ei ,si anume :ca ei vor prooroci si aceasta inseamna ca ei vor predica o invatatura si aceasta este prin ceeace noi ii putem deosebi pe cei falsi ,daca noi avem intradevar avem ca absolut al nostru Cuvantul adevarului.Nu semnele care ii insotesc atat pe cei adevarati cat si pe cei falsi fac diferenta ,ci invatatura .Cei falsi vor avea suficient adevar in invatatura lor incat sa le dea o forma de evlavie dar ei niciodata nu vor avea Adevarul .Ei ,falsii,predica din Biblie dar ei vor veni intot deauna cu Cuvantul impotriva Cuvantului incercand sa schimbe sensul Acestuia si acest lucru ii face pe ei anticristi.Cine este trimes de Dumnezeu vorbeste Cuvintele lui Dumnezeu ,iar cine este trimes de un sistem religios va prezenta crezul ,doctrina bisericii care la “uns “ca sa o reprezinte .

  Reply
 4. Minciuna si adevarul se cunosc numai prin Duhul Sfant . Cine nu are Duhul Sfant , vede inselarea ca pe un adevar si adevarul ca pe un neadevar si nimeni nu poate invata pe cei inselati , chiar de le-ar vorbi in cea mai curata credinta ortodoxa . Cei care se ratacesc, sunt in general cei ce-si iubesc voile proprii si aleg credinta care li se potriveste , nu cea dreapta .Unora nu le place sa mearga la biserica , altora nu le place sa tina post , altii iubesc desfraul , etc. iar acestia , desigur ca imbratiseaza diferite credinte care le da satisfactie in implinirea propriilor patimi.
  Insa nici credinta ortodoxa nu ne apara de inselare . . . si cat este de periculoasa ! Iar semnul inselarii este sa ai convingerea ca nu esti.
  Cat priveste recunoasterea falselor minuni este tot una cu a putea , sau nu , sa ” cunosti glasul Domnului “. Deci este o mare – mare problema , pentru ca , poti sa fii un credincios model , dar sa nu cunosti glasul “Pastorului” . A propos de acest lucru , ca pe o proprie verificare , daca putem cunoaste in ce duh a fost scrisa “Urmarea lui Hristos ” ( Toma de Kempis ),in Duhul Sfant , sau in duhul inselarii ?

  P.S. Raspunsul il gasiti la Sfantul Ignatie Brianianinov, in cartea “Despre inselare”.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: