Sfintiti prin adevar

Ioan 17

17. Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul.

18. Cum M-ai trimis Tu pe Mine in lume, asa i-am trimis si Eu pe ei in lume.

19. Si Eu insumi Ma sfintesc pentru ei, ca si ei sa fie sfintiti prin adevar.

Adevarul despre jertfa lui Isus, adevarul despre sangele care a curs si trupul care s-a frant, adevarul despre mostenirea pe care o avem in Isus, adevarul despre inoirea facuta de Duhul Sfant prin nasterea din nou, adevarul despre identitatea noastra in Isus, asta va aduce sfintirea, asta va aduce perfectiunea pentru care am fost creati. Nu eforturile de a ne schimba, nu eforturile ne schimba, nu fortarile noastre, nu autopedepsirea noastra, ci adevarul, adevar pe care il gasim in Cuvant, Cuvant care vine din Isus. Cuvantul s-a facut trup, a venit pe pamant sa ne reveleze adevarul despre Dumnezeu, Imparatie si ceea ce suntem noi, care e identitatea noastra.

De aia Pavel cand se roaga nu se roaga rugaciuni asa sa zica si el ceva ca sa nu taca, ci se roaga: „Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui, Efeseni 1:17-19

Nu mersul la biserica te sfinteste, nu baticele, nu imbracamintea de biserica, nu cantatul in cor, nu mersul la toate repetitiile, nici macar preluarea invataturii bisericesti, ci ADEVARUL.

Adevarul il gasim in Cuvant. Cea mai mare realizare pe care ati putea sa o aveti dpdv spiritual e sa va descotorositi nu stiu cum de ceea ce ati fost invatati de religie si sa luati Biblia, sa va umpleti cu adevarul. Asta va produce minuni.  Adevarul ne face liberi, adevarul despre Isus, despre noi in El, despre El in noi. Daca vem sa Il cunoastem pe Dumnezeu, daca vrem sa traim sfintirea de care vrobeste Isus in versetele de la inceputul articolului, atunci adevarul si numai adevarul va produce asta. Si daca nu am ajuns la lucrurile astea inseamna ca nu cunoastem adevarul, sau cunoastem doar parti din el, sau cunoastem cu mintea si nu cu inima, avem informatia dar nu o credem.

Advertisements
Leave a comment

1 Comment

 1. Alex.

   /  October 24, 2013

  Cind asculta cineva Cuvintul Domnului, ori se sfinteste ori se impietreste..
  evrei 3;15- Astazi daca auziti glasul Lui.. Cuvintul… nu va impietriti inimile …..
  In ef.4;18 reiese ca sunt niste oameni ,care au mintea intunecata..sunt straini de viata Lui Dumnezeu..din pricina nestiintei in care se afla, in urma impietririi inimii lor..
  Deci cine crede se sfinteste, cine nu crede se impietreste..
  Credinta adevarata se arata si prin supunere..
  Neascultarea =necredita .. evrei 3 versetul 18 si 19..

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: