Isus ne spune ca darurile Duhului Sfant sunt valabile si acum, cesationistii spun ca nu

Ioan 17: 20. Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor.

Toti cunoastem rugaciunea lui Isus, si suntem impresionati de ea, fie baptisti cesationisti, fie restu care nu sunt cesationisti. Este evident ca aceasta rugaciune Isus o face pentru toti cei care credeau in acel moment in El, cat si pentru cei care o sa creada in viitor pana la sfarsitul vremurilor. La fel de evident este faptul ca Isus se roaga pentru acei care cred in El vizavi de existenta lor pe pamant, se refera la umblarea lor de urmasi ai Lui pe pamant, nu la perioada de dupa moarte cand vor fi in cer.

Ce spune Isus in rugaciunea in care ni se spune clar ca se roaga pentru ucenici si pentru cei ce vor crede prin cuvantul lor?

22. Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una –

24. Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.

Isus isi doreste ca urmasii Lui, atat ucenicii cat si cei care vor crede prin Cuvantul lor, sa cunoasca slava Lui, sa o vada, sa o experimenteze, sa traiasca  realitatea slavei Lui.

Cam ce intelegem noi prin slava Domnului? Banuiesc ca multi ne gandim ca o fi vorba de doua trei sentimente de bine, sau un fior puternic, sau faptul ca cineva plange sau se cutremura, sau maxim senzatia ca vezi stelute, nu ca vezi stelute ci senzatia ca vezi. Zic si io… Se poate ca slava lui Dumnezeu sa aiba manifestarile enumerate mai sus, dar slava lui Dumnezeu e mult mai complexa, nu se reduce doar la sentimente, un fior doua, plans, cutremurat, etc. Slava lui Dumnezeu inseamna si puterea Lui, maretia Lui, manifestarea Duhului Sfant, manifestarea darurilor Duhului Sfant, semne si minuni

Ce ne spune Isus la episodul invierii lui Lazar despre slava Lui?

Ioan 11

39. “Dati piatra la o parte”, a zis Isus. Marta, sora mortului, I-a zis: “Doamne, miroase greu, caci este mort de patru zile.”

40. Isus i-a zis: “Nu ti-am spus ca, daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?”

41. Au luat, dar, piatra din locul unde zacea mortul. Si Isus a ridicat ochii in sus si a zis: “Tata, Iti multumesc ca M-ai ascultat.

42. Stiam ca totdeauna Ma asculti; dar vorbesc astfel pentru norodul care sta imprejur, ca sa creada ca Tu M-ai trimis.”

43. Dupa ce a zis aceste vorbe, a strigat cu glas tare: “Lazare, vino afara!”

44. Si mortul a iesit cu mainile si picioarele legate cu fasii de panza si cu fata infasurata cu un stergar. Isus le-a zis: “Dezlegati-l si lasati-l sa mearga.”

In ce a constat slava lui Dumnezeu in textul de mai sus? Intr-o inviere din morti. Lazar a fost inviat din morti. Invierea din morti e o minune, se incadreaza la semne si minuni, se incadreaza cel putin la darul minunilor enumerat printre alte daruri in 1Cor.12:8. 

Daca Isus se roaga in rugaciunea din Ioan 17 pentru toti cei care vor crede in urma propovaduirii Evangheliei, daca Isus spune ca slava Lui e pentru toti acestia, daca Isus isi prezinta dorinta ca fiecare dintre cei care vor crede sa aiba acces la slava Lui, sa fie pozitionat dpdv duhovnicesc in acelasi loc in care se afla El, sa nu mai zic de  „Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal” (Ioan.14:12),  daca tot Isus prezinta invierea lui Lazar din morti ca fiind o manifestare a slavei lui Dumnezeu, ce parere sa am eu despre cesationisti in frunte cu minunatul John MacArthur care sustin ca odata cu moartea celor 12 ucenici, s-a terminat cu darurile Duhului Sfant…..???

Cesationistii nu au nici un verset din Biblie care sa le sustina teoriile, cel putin mie mi se par mai mult decat penibile explicatiile conform carora odata cu moartea ucenicilor s-a terminat cu darurile Duhului Sfant.

Advertisements
Leave a comment

1 Comment

 1. Un alt exemplu in care Isus isi arata slava:

  Ioan 2
  1. A treia zi s-a facut o nunta in Cana din Galileea. Mama lui Isus era acolo.
  2. Si la nunta a fost chemat si Isus cu ucenicii Lui.
  3. Cand s-a ispravit vinul, mama lui Isus I-a zis: “Nu mai au vin.”
  4. Isus i-a raspuns: “Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit inca ceasul.”
  5. Mama Lui a zis slugilor: “Sa faceti orice va va zice.”
  6. Si acolo erau sase vase de piatra, puse dupa obiceiul de curatare al iudeilor; si in fiecare vas incapeau cate doua sau trei vedre.
  7. Isus le-a zis: “Umpleti vasele acestea cu apa.” Si le-au umplut pana sus.
  8. “Scoateti acum”, le-a zis El, “si aduceti nunului.” Si i-au adus:
  9. Nunul, dupa ce a gustat apa facuta vin – el nu stia de unde vine vinul acesta (slugile insa, care scosesera apa, stiau) – a chemat pe mire
  10. si i-a zis: “Orice om pune la masa intai vinul cel bun; si, dupa ce oamenii au baut bine, atunci pune pe cel mai putin bun; dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum.”
  11. Acest inceput al semnelor Lui l-a facut Isus in Cana din Galileea. El Si-a aratat slava Sa, si ucenicii Lui au crezut in El.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: