Isus i-a vindecat pe TOTI!!!

Luca 6:

13. Cand s-a facut ziua, a chemat pe ucenicii Sai si a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, si anume: pe Simon, pe care l-a numit si Petru; pe Andrei, fratele lui; pe Iacov; pe Ioan; pe Filip; pe Bartolomeu; pe Matei; pe Toma; pe Iacov, fiul lui Alfeu; pe Simon, numit zelotul; pe Iuda, fiul lui Iacov; si pe Iuda Iscarioteanul, care s-a facut vanzator.

17. S-a coborat impreuna cu ei si S-a oprit intr-un podis unde se aflau multi ucenici de ai Lui si o mare multime de oameni, care venisera din toata Iudeea, din Ierusalim si de pe langa marea Tirului si a Sidonului ca sa-L asculte si sa fie vindecati de bolile lor.

18. Cei chinuiti de duhuri necurate erau vindecati.

19. Si tot norodul cauta sa se atinga de El, pentru ca din El iesea o putere care-i vindeca pe TOTI.

Asta e o scena extraordinara. Isus vindeca pe toata lumea pe unde merge si i se duce vestea peste tot. Oamenii vin cu gramada si asteapta sa fie vindecati, vin pentru ca vor vindecare, vin cu intentia clara sa plece sanatosi acasa. Isus isi facuse reclama cum ca ii vindeca pe toti cei care vin la El fara exceptie, asa ca oamenii astia veneau la ceva sigur. Fara doar si poate acela era ultimul drum facut din conditia de bolnav, imi si imaginez ce asteptare, ce bucurie, ce siguranta, Isus ii vindeca pe toti. Imi si imaginez nerabdarea cu care familiile celor demonizati sau care aveau bolnavi de multa vreme, isi duceau membrul familiei la intalnirea cu Isus, urma sa se sfarseasca chinul, urma sa se termine cu crizele demonice, cu spumele, cu vomitatul in casa, cu oamenii paralizati care faceau pe ei in pat, urma sa se termine cu vaicarelile provocate de durere, urma ca inca un membru al familiei sa poata munci sa aduca venit in casa, asta era ultimul drum din conditia de chiuit, drumul de intoarcere spre casa era fara demoni si fara boala. Toata lumea fara exceptie venea la ceva sigur, Isus nu a dat exemplu nici o exceptie de la regula. Incredibil, nu?

Iar dupa ce ii vindeca pe toti le si predica si le spune:

20. Atunci Isus Si-a ridicat ochii spre ucenicii Sai si a zis: “Ferice de voi care sunteti saraci, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu este a voastra! 21. Ferice de voi care sunteti flamanzi acum, pentru ca voi veti fi saturati! Ferice de voi care plangeti acum, pentru ca voi veti rade! 22. Ferice de voi, cand oamenii va vor uri, va vor izgoni dintre ei, va vor ocari si vor lepada numele vostru ca ceva rau, din pricina Fiului omului! 23. Bucurati-va in ziua aceea si saltati de veselie; pentru ca rasplata voastra este mare in cer; caci tot asa faceau parintii lor cu prorocii. 24. Dar, vai de voi, bogatilor, pentru ca voi v-ati primit aici mangaierea! 25. Vai de voi care sunteti satui acum! Pentru ca voi veti flamanzi! Vai de voi care radeti acum, pentru ca voi veti plange si va veti tangui! 26. Vai de voi, cand toti oamenii va vor grai de bine! Fiindca tot asa faceau parintii lor cu prorocii mincinosi!  (vezi tot capitolul)

Extraordinara derulare a lucrurilor…. Isus ii vindeca pe TOTI, asteapta ca toti sa se atinga de El si sa li se rezolve problema, parca Il vad intingand mana spre cei care nu puteau sa ajunga la El cum trebuie, imi imaginez ca nu asta o fi fost singura metoda de vindecare practicata de Isus in acel moment, ma gandesc ca poate a folosit si puterea cuvantului, pentru cei care nicicum nu puteau ajunge sa Il atinga datorita imbulzelii. Ore in sir probabil Isus si-a amanat predica, stand la dispozitia oamenilor, eliberand puterea vindecatoare a Imparatiei, facand  voia Tatalui, pentru ca oamenii au dat buzna, si vroiau vindecare.

Isus nu i-a triat, nu i-a pus pe categorii, nu i-a trimis la apostolii proaspat alesi in functia de apostoli ca sa se marturiseasca inainte de a se atinge de El, Isus nu le-a tinut nici o predica despre cauzele care opresc vindecarea, de fapt nu le-a vorbit despre vindecare. I-a vindecat si atat. E ca si cum a fi langa El include automat vindecarea, nici macar nu trebuie discutat despre asta prea mult, e ca si cum in prezenta Lui nu poate exista boala si atat, fara alte comentarii. Isus nu a predicat unei multimi bolnave, Isus i-a vindecat si apoi le-a predicat, le-a predicat despre o gramada de aspecte ale vietii, predica Lui a fost pentru intarirea omului launtric, avea in fata o multime sanatoasa tun dpdv fizic, si acuma se ocupa de mentalitatea lor, de caracterul lor.

Acuma stiu ca multi veti sari cu diverse argumente tocmai impotriva felului cum a lucrat Isus. Macar la nivel de teorie daca am cadea de acord ca Dumnezeu are dreptate, ca Isus a facut voia Tatalui, si voia Tatalui e clara si anume sa ii vindece pe toti si cat mai repede posibil. Macar la nivel de teorie ar fi interesant daca oamenii s-ar smeri si ar recunoaste cum ca Isus i-a vindecat pe  toti fara exceptie si asta asteapta si de la noi, a spus-o raspicat. Ar fi tare interesant daca omul nu s-ar considera mai destept ca Dumnezeu.

Si ce daca la noi nu functioneaza lucrurile la fel? Ce daca? Cum sa functioneze cand nu credem ce trebuie, cum sa functioneze cand credem aberatii, cum sa functioneze cand nu stim care e voia Tatalui, cand nu stim ce spune Biblia, cum sa functioneze cand ne bazam pe traditie, religie, omiletica, intelepciune omeneasca si batic?

Pe mine ma fascineaza felul in care Isus si-a demonstrat dragostea fata de oameni. Atata vorbim despre dragoste ca ma apuca durerile de cap cand aud, vorbe goale in vant. Isus a demonstrat dragostea, pentru El dragostea a aratat cumva, si in principal dragostea pt El a insemnat vindecare si eliberare din toate punctele de vedere a oamenilor care au venit la El. Pentru Isus dragostea a insemnat adevarul, voia Tatalui, mila materializata prin fapte. Cam asta e calea pentru un ucenic a lui Isus, cam asta e calea pentru cineva care se declara ca Il urmeaza pe Isus.

De aia a ales 12 apostoli, sa ii invete, de aia i-a dus cu El peste tot si i-a expus lucrarii Lui ca sa invete ce tre sa faca. I-a invatat ca ei sa invete generatiile care vin, si cumva invatatura lui Isus sa ajunga peste ani si la noi.

Macar la nivel de teorie ar fi interesant sa acceptam ca s-a gresit fundamental in sistemul crestin romanesc, si ca nu am crezut bine, de fapt nu credem bine si nu facem bine. Si odata acceptat la nivel de teorie, probabil ca se va trece treptat si la practica

Voia lui Dumnezeu e vindecarea tuturor fara exceptie, si nici un comentariu al cuiva care nu vrea sa accepte adevarul asta nu va schimba voia Tatalui. Ce bine…!

Advertisements
Leave a comment

3 Comments

 1. Foarte adevarat. Excelent articol…

  Reply
 2. Alex.

   /  November 19, 2013

  Voia lui Dumnezeu cu privire la vindecare.
  Dumnezeu vrea ca fiecare sa fie mintuit !tim 2;4(mintuit inseamna iertat eliberat reintregit vindecat)
  Un singur exemplu gasim in scriptura cind cineva sa adresat lui Isus in felul urmator;Luc 5;12
  Daca veri poti sa ma curatesti. Lui Isus i sa facut mila si a spus : Vreau fii curatit… El este acelas ieri azi si in veci . Este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma. Tie ce crezi ca tiar raspunde?
  Credinta ta pe ce se bazeaza? …pe cerinta leprosului;- s-au pe raspunsul Lui Isus. Noi nu mai avem voie sa punem :-daca este voia Ta, pt.ca noi cunoastem voia Lui…
  Sunt doua motive pt. care Dumnezeu ingaduie bolile :-Necunostinta si nesupunerea fata de Cuvint.. Piere poporul Meu din lipsa de cunostinta.. In timpurile din urma cunostinta va creste si Dumnezeu vrea sa aiba copii incoruptibili si fara frica.
  Sa luam aminte ca si in vechiul legamint si in noul legamint vindecarea este inclusa prov.4;22 exod.23;25 exod 15 26 psalmi 103;4-5 psalmi 107;20 isaia 53;4-5 mat .8;17 1pet.2;24 gal.3 13 sunt de acord…insa nu sunt de acord cu exceptiile
  Sa presupunem ca versetele scrise mai sus ar fii proiectate pe perete si mai la stinga am proiecta pe perete pe Timotei, Epafrad ,Trofim si altii care au fost bolnavi
  Ce vom face? Vom verifica validitatea Cuvintului cu experientele acestor oameni s-au vom analiza eperientele lor cu Cuvintul Domnului. Cum ..poate vei zice : -acestia au fost prietenii lui Pavel…asa este :-dar asta nu inseamna ca ei erau pefecti si ei nu au avut toata scripturile cum le avem noi astazi.
  Dima din dragoste pentru lume l-a parasit pe Pavel Nu a fost el prieten cu Pavel? Insa situatia lui este mult mai grava pt.ca Dima sa intors in lume pe cind daca cineva este bolnav nu inseamna pierderea mintuirii..Sa nu uitam ca saminta care a cazut in pamint bun a adus 30- 60 -100 Un hectar de pamint daca rodeste 30% este o problema majora si totusi reiese ca si ei sunt copii Domului
  Hai sa presupunem ca te afli inr-o adunare si predici dar in timpul acesta se vede clar ca ai o boala in corp. Daca le-ai predica ca de acea sunt intre voi multi bolnavi, neputinciosi si nu putin dorm, fiindca nu deosebiti trupul Domnului…Ei ce tiar raspunde …Tu de ce esti bolnav?Ai spune ca ai un tepus?Hai sa fim seriosi…Cind Pavel a spus in gal.3.13 Hristos n-ea rascumparat din blestemul legii.deut.28
  ..etc.S-a inclus si pe el ca a fost scapat de blestemul legii Daca ar fii fost bolnav galatenii iar fi
  scris inapoi …Tu de ce esti sub blestem?
  Tepusul lui Pavel nu a fost boala Numeri33.55 A fost prigonirile sa astea apartin de purtarea crucii..
  Acuma iti voi da raspunsul de ce majoritatea vorbitorilor lasa loc pt. exceptii…In primul rind este necunostinta …Multi nu cunosc legamintul. In al doilea rind este din cauza mindriei si a orgoliului. Le place ideia cu exceptiile pt.ca in acest caz chiar daca se imblonavesc poate sa iasa basma curata inaintea ascultatorilor (ma refer la acei ascultatori care nu cunosc indeajuns Cuvintul) rastalmacind Cuvintul Lui Dumnezeu,dar in acest caz atrag asupra lor judecata Maleahi cap 2
  Iov Nu a avut legamint cu Dumnezeu careta lui Iov este mai veche ca cartea lui Moise.
  Totus Iov a lasat o portita de intrare celui rau in iov 3;25 Iov a spus ca de ce se teme acea a venit asupra lui. Frica este de la cel rau. Noi nu am primit un Duh de frica ci un Duh de putere , de dragoste si de chibzuinta. Din noul legamint nu reiese ca Petru ar fi fost bolnav. Suferintele pentru numele lui Isus apartine de purtarea crucii, si nu ni sa dat scutire de acestea , dar pacatul si boala nu mai trbuie sa-l putram pt. ca Domnul Isus a luat asupra Lui.1 petru 2;24…………mat,8;17
  Nu gasim scris in noul testament ca Dumnezeu incearca pe cineva cu boala.
  In noul legamint Dumnezeu nu ne ispiteste iacov 1;13
  Cel care ispiteste este diavolul care vine cu poftele cu care le momeste pe oameni (daca oamenii le da prilej.) Sufletul si trupul nostru trebuie sa fie sub conrolul duhului nostru,care a fost nascut din noua…
  Noi suntem fiinte duhovnicesti ,avem suflet si traim in trup.

  .
  Si eu am iceput sa scriu depre vindecare si depre voia Domnului asa ca atasez un mic inceput sper ca in doua trei luni definitizez..Mentionez ca este experienta de aproximativ 38 de ani.Am studiat viata unora dintre cei mai capabili vorbitori (Dumnezeu lucra impreuna cu acesti oameni si se intimplau semne si minuni) precum Kennyon, Keneth Hagyin, Kitt Moore, Keneth Copland ,Bosvotth ,Osborn
  care au avut darul vindecarilor, care se manifesta dupa voia Duhului Sfint
  Acesti scriitori reprezinta cam trei generatii si nu se contrazic la invatatura ca sunt si au fost calauziti de acelas Duh. Chiar si eu am lucrat impreuna cu Dumnezeu si El a intarit Cuvintul cu semne si minuni.
  El intareste Cuvintul Lui daca este spus dupa voia Sa…Si eu am mai fost bolnav ,dar niciodata nu am cautat scuze ci totdeauna m-am verificat ,am fost gasit vinovat …m-am judecat si am beneficiat de vindecarea divina. Chiar de am cunoaste toata scriptura bine ,dar daca nu umblam in dragoste, diavolul ne poate ataca cu boala.. Gal 5;6 La Dumnezeu nici taierea imprejur nici netaierea imprejur nu conteaza ci credinta care lucreaza prin dragoste.Deci fara dragoste credinta nu functioneaza..Poate te inrebi;Cum spune Pavel ca daca ar avea credinta incit sa mute si muntii fara dragoste nu este nimic. Daca fara dragoste se intimpla anumite minuni atunci este o putere oculta ….pt.ca Dumnezeu e dragoste si daca lipseste dragostea inseamna ca acolo nu este Dimnezeu. Datorita unor judecati pe care le face omul pe nedrept, defaimari, birfe, lipsa de iertare , vorbe, goale etc. omul poate sa atraga asupra lui anumite boli.

  Voia lui Dumnezeu!

  Dumnezeu nu a promis ca in trupurile astea vom trai vesnic, totusi voia Lui este sa fim sanatosi cit timp vom umbla pe acest pamint..
  Poate iti vei pune intrebarea : Cum vor muri oameni daca nu sunt bolnavi?
  -Domnul ia suflarea si trupul se intoarce in tarina
  Oamenii au multe convingeri gresite cu privire la voia Lui.
  Stii macar un exemplu cind Isus a refuzat pe cineva sa vindece?
  Sunt convins ca nu poti sami duci nici un argument contra ,pentru ca nu ai acoperire
  din Cuvint
  Iti voi duce citeva argumente de unde reiese ca Domnul vrea ca fiecare sa fie vindecat:
  1 -1 Tim.2; -4—reiese ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mintuiti si sa vina la cunostinta adevarului . Cuvintul ,mintuit’ inseamna :- iertat ,vindecat ,eliberat scapat, reintregit. Isus a spus unora dupa ce ia vindecat:- …Credinta ta tea mintuit…
  2 Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi…
  3 prov.4; 20-22 Fiule ia aminte la cuvintele mele, pleacati urechea la vorbele mele Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreazale in fundul inimii tale .
  Caci ele sunt viata pentru cei ce le gasesc si sanatate pentru tot trupul lor.
  Din traducerea ebraica mai reiese ca cuvintul Lui e medicament ,si vestea buna ca nu poti sa iei supradoza si nu are efecte secundare.
  4 Cunoastem ca voia lui Dumnezeu este vindecarea prin faptul ca a spus leprosului
  luca 5;13 :-Da voiesc fii curatit…El este acelas ieri azi si in veci ..este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma El nu se schimba……
  Tie ce crezi ca tiar raspunde?..Credinta ta pe ce se bazeaza ?-Pe cerinta leprosului
  s-au pe raspunsul lui Isus?..
  5 Boala vine de la satana si Isus a venit sa strice lucrarile diavolului…1 ioan 3;8
  6 fapte 10 ;38 Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfint si cu putere pe Isus din Nazaret,care umbla din loc in loc ,facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Pe cine vindeca ? – Pe cei ce erau apsati de diavolul
  Pe femeia girbova cine o tinea legata? Satana…pe Iov cine la facut bolnav?
  Iov 2;7 satana la facut bolnav….
  Ioan botezatorul a spus ca dupa el, vine unul care boteaza cu Duh Sfint si cu Foc
  Acest foc nu este boala pentru ca Isus a venit sa vindece oamenii si nu sa-i imbolnaveasca..
  7 Voia lui Dumnezeu nu este ca tu sa fii bolnav .Aceasta reiese la rugaciunea Tatal nostru..
  Facase voia Ta;- precum in cer asa si pe pamint…. Crezi ca in cer exista boala.?
  Noi nu mai trebuie sa punem sub semnul intrebarii caracterul lui Dumnezeu
  Trebuie sa stim ca El este ( exod 34;6)plin de indurare si milostiv, incet la minie,
  plin de bunatate si credinciosie…El vrea ca toti sa fie vindecati…Poate vei spune : Daca vrea de ce nu o face?-.El sia facut partea Lui, dar tu trebuie sa primesti cu recunostinta pentru ca El a platit pretul suprem, ca oamenii sa fie mintuiti…
  8……………1 petru 2-24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn ,pt.ca noi fiind morti fata de pacate sa traim pt.neprihanire; prin ranile Lui ati fost tamaduiti…
  Esti inclus si tu aici ??(1 petru 2;24) Sigur ca esti ,bucurate si nu te mai plinge de mila.
  9 Caci harul lui Dumnezeu care aduce mintuire, pentru toti oamenii a fost aratat,tit 2;11
  Deci si pentru tine …….Te intreb :-toti primesc iertarea de pacate? Nu .
  De ce ? Pentru ca omul are libertate in alegerea pe care o face si Dumnezeu respecta optiunea omului…
  10 Vindecarea este inclus si in legamintul vechi si in legamintul noua.
  Exod 15;26 Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau,daca vei face ce este bine inaintea Lui,daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe Egipteni;caci Eu Sunt Domnul care te vindeca……..exod 12 23 Cind va trece Domnul ca sa loveasca Egiptul si va vedea single pe pragul de sus si pe cei doi stilpi ai usii..
  Domnul va trece pe linga usa si nu va ingadui nimicitorului sa intre in casele voastre si sa loveasca…….Stii cine era nimicitorul ? Psalmi 78;49 o droaie de ingeri aducatori de nenorociri .(din traducera ungureasca reiese clar ca este vorba de ingeri rai )
  11………….. exod 23;25 Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru,si El va va binecuvinta piinea si apele si voi departa boala din mijlocul tau…
  12 Voia lui Dumnezeu nu este ca omul sa fie bolnav din cauza creatiei.. Ce a creat El a spus ca e bun ..Boala nu este buna…
  13 …. Daca voia lui Dumnezeu ar fii ca unii sa fie bolnavi ,de ce iacov 5;14 spune :-
  Este verunul din voi bolnav?..Sa cheme pe batrinii bisericii si sa se roage pentru el…
  14……..Daca voia Domnului este sa fi bolnav de ce majoritatea oamenilor se duc la doctor? Am tot respectul fata de cadrele medicale, dar daca tu crezi ca voia lui Dumnezeu este sa fi bolnav. atunci tu impreuna cu cadrele medicale ati cauta sa zadarniciti voia Sa. Mediteaza putin la aceste argumente ………
  15 Daca voia :Lui ar fii ca oamenii sa fie bolnavi de ce a trimes Isus pe ucenici sai vindece (luca 9;1-2)
  16 Isus sa coborit sa faca voia tatalui…(matei 8 17) El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre..
  17……Hristos ne-a rascumparat din blestemul legii,facindu-se blestem pentru noi,
  fiindca este scris:-Blestemat e oricine este atirnat pe lemn
  In blestemul legii sunt cuprinse toate bolile cunoscute si necunoscute (deut.cap.28) Aceste blesteme Isus a luat asupra Lui.(galateni3.13)
  Voia lui Dumnezeu cu privire la vindecare.
  Dumnezeu vrea ca fiecare sa fie mintuit !tim 2;4(mintuit inseamna iertat eliberat reintregit vindecat)
  Un singur exemplu gasim in scriptura cind cineva sa adresat lui Isus in felul urmator;Luc 5;12
  Daca veri poti sa ma curatesti. Lui Isus i sa facut mila si a spus : Vreau fii curatit… El este acelas ieri azi si in veci . Este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma. Tie ce crezi ca tiar raspunde?
  Credinta ta pe ce se bazeaza? …pe cerinta leprosului;- s-au pe raspunsul Lui Isus. Noi nu mai avem voie sa punem :-daca este voia Ta, pt.ca noi cunoastem voia Lui…
  Sunt doua motive pt. care Dumnezeu ingaduie bolile :-Necunostinta si nesupunerea fata de Cuvint.. Piere poporul Meu din lipsa de cunostinta.. In timpurile din urma cunostinta va creste si Dumnezeu vrea sa aiba copii incoruptibili si fara frica.
  Sa luam aminte ca si in vechiul legamint si in noul legamint vindecarea este inclusa prov.4;22 exod.23;25 exod 15 26 psalmi 103;4-5 psalmi 107;20 isaia 53;4-5 mat .8;17 1pet.2;24 gal.3 13 sunt de acord…insa nu sunt de acord cu exceptiile
  Sa presupunem ca versetele scrise mai sus ar fii proiectate pe perete si mai la stinga am proiecta pe perete pe Timotei, Epafrad ,Trofim si altii care au fost bolnavi
  Ce vom face? Vom verifica validitatea Cuvintului cu experientele acestor oameni s-au vom analiza eperientele lor cu Cuvintul Domnului. Cum ..poate vei zice : -acestia au fost prietenii lui Pavel…asa este :-dar asta nu inseamna ca ei erau pefecti si ei nu au avut toata scripturile cum le avem noi astazi.
  Dima din dragoste pentru lume l-a parasit pe Pavel Nu a fost el prieten cu Pavel? Insa situatia lui este mult mai grava pt.ca Dima sa intors in lume pe cind daca cineva este bolnav nu inseamna pierderea mintuirii..Sa nu uitam ca saminta care a cazut in pamint bun a adus 30- 60 -100 Un hectar de pamint daca rodeste 30% este o problema majora si totusi reiese ca si ei sunt copii Domului
  Hai sa presupunem ca te afli inr-o adunare si predici dar in timpul acesta se vede clar ca ai o boala in corp. Daca le-ai predica ca de acea sunt intre voi multi bolnavi, neputinciosi si nu putin dorm, fiindca nu deosebiti trupul Domnului…Ei ce tiar raspunde …Tu de ce esti bolnav?Ai spune ca ai un tepus?Hai sa fim seriosi…Cind Pavel a spus in gal.3.13 Hristos n-ea rascumparat din blestemul legii.deut.28
  ..etc.S-a inclus si pe el ca a fost scapat de blestemul legii Daca ar fii fost bolnav galatenii iar fi
  scris inapoi …Tu de ce esti sub blestem?
  Tepusul lui Pavel nu a fost boala Numeri33.55 A fost prigonirile sa astea apartin de purtarea crucii..
  Acuma iti voi da raspunsul de ce majoritatea vorbitorilor lasa loc pt. exceptii…In primul rind este necunostinta …Multi nu cunosc legamintul. In al doilea rind este din cauza mindriei si a orgoliului. Le place ideia cu exceptiile pt.ca in acest caz chiar daca se imblonavesc poate sa iasa basma curata inaintea ascultatorilor (ma refer la acei ascultatori care nu cunosc indeajuns Cuvintul) rastalmacind Cuvintul Lui Dumnezeu,dar in acest caz atrag asupra lor judecata Maleahi cap 2
  Iov Nu a avut legamint cu Dumnezeu careta lui Iov este mai veche ca cartea lui Moise.
  Totus Iov a lasat o portita de intrare celui rau in iov 3;25 Iov a spus ca de ce se teme acea a venit asupra lui. Frica este de la cel rau. Noi nu am primit un Duh de frica ci un Duh de putere , de dragoste si de chibzuinta. Din noul legamint nu reiese ca Petru ar fi fost bolnav. Suferintele pentru numele lui Isus apartine de purtarea crucii, si nu ni sa dat scutire de acestea , dar pacatul si boala nu mai trbuie sa-l putram pt. ca Domnul Isus a luat asupra Lui.1 petru 2;24…………mat,8;17
  Nu gasim scris in noul testament ca Dumnezeu incearca pe cineva cu boala.
  In noul legamint Dumnezeu nu ne ispiteste iacov 1;13
  Cel care ispiteste este diavolul care vine cu poftele cu care le momeste pe oameni (daca oamenii le da prilej.) Sufletul si trupul nostru trebuie sa fie sub conrolul duhului nostru,care a fost nascut din noua…
  Noi suntem fiinte duhovnicesti ,avem suflet si traim in trup.

  .
  Si eu am iceput sa scriu depre vindecare si depre voia Domnului asa ca atasez un mic inceput sper ca in doua trei luni definitizez..Mentionez ca este experienta de aproximativ 38 de ani.Am studiat viata unora dintre cei mai capabili vorbitori (Dumnezeu lucra impreuna cu acesti oameni si se intimplau semne si minuni) precum Kennyon, Keneth Hagyin, Kitt Moore, Keneth Copland ,Bosvotth ,Osborn
  care au avut darul vindecarilor, care se manifesta dupa voia Duhului Sfint
  Acesti scriitori reprezinta cam trei generatii si nu se contrazic la invatatura ca sunt si au fost calauziti de acelas Duh. Chiar si eu am lucrat impreuna cu Dumnezeu si El a intarit Cuvintul cu semne si minuni.
  El intareste Cuvintul Lui daca este spus dupa voia Sa…Si eu am mai fost bolnav ,dar niciodata nu am cautat scuze ci totdeauna m-am verificat ,am fost gasit vinovat …m-am judecat si am beneficiat de vindecarea divina. Chiar de am cunoaste toata scriptura bine ,dar daca nu umblam in dragoste, diavolul ne poate ataca cu boala.. Gal 5;6 La Dumnezeu nici taierea imprejur nici netaierea imprejur nu conteaza ci credinta care lucreaza prin dragoste.Deci fara dragoste credinta nu functioneaza..Poate te inrebi;Cum spune Pavel ca daca ar avea credinta incit sa mute si muntii fara dragoste nu este nimic. Daca fara dragoste se intimpla anumite minuni atunci este o putere oculta ….pt.ca Dumnezeu e dragoste si daca lipseste dragostea inseamna ca acolo nu este Dimnezeu. Datorita unor judecati pe care le face omul pe nedrept, defaimari, birfe, lipsa de iertare , vorbe, goale etc. omul poate sa atraga asupra lui anumite boli.

  Voia lui Dumnezeu!

  Dumnezeu nu a promis ca in trupurile astea vom trai vesnic, totusi voia Lui este sa fim sanatosi cit timp vom umbla pe acest pamint..
  Poate iti vei pune intrebarea : Cum vor muri oameni daca nu sunt bolnavi?
  -Domnul ia suflarea si trupul se intoarce in tarina
  Oamenii au multe convingeri gresite cu privire la voia Lui.
  Stii macar un exemplu cind Isus a refuzat pe cineva sa vindece?
  Sunt convins ca nu poti sami duci nici un argument contra ,pentru ca nu ai acoperire
  din Cuvint
  Iti voi duce citeva argumente de unde reiese ca Domnul vrea ca fiecare sa fie vindecat:
  1 -1 Tim.2; -4—reiese ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mintuiti si sa vina la cunostinta adevarului . Cuvintul ,mintuit’ inseamna :- iertat ,vindecat ,eliberat scapat, reintregit. Isus a spus unora dupa ce ia vindecat:- …Credinta ta tea mintuit…
  2 Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi…
  3 prov.4; 20-22 Fiule ia aminte la cuvintele mele, pleacati urechea la vorbele mele Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreazale in fundul inimii tale .
  Caci ele sunt viata pentru cei ce le gasesc si sanatate pentru tot trupul lor.
  Din traducerea ebraica mai reiese ca cuvintul Lui e medicament ,si vestea buna ca nu poti sa iei supradoza si nu are efecte secundare.
  4 Cunoastem ca voia lui Dumnezeu este vindecarea prin faptul ca a spus leprosului
  luca 5;13 :-Da voiesc fii curatit…El este acelas ieri azi si in veci ..este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma El nu se schimba……
  Tie ce crezi ca tiar raspunde?..Credinta ta pe ce se bazeaza ?-Pe cerinta leprosului
  s-au pe raspunsul lui Isus?..
  5 Boala vine de la satana si Isus a venit sa strice lucrarile diavolului…1 ioan 3;8
  6 fapte 10 ;38 Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfint si cu putere pe Isus din Nazaret,care umbla din loc in loc ,facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Pe cine vindeca ? – Pe cei ce erau apsati de diavolul
  Pe femeia girbova cine o tinea legata? Satana…pe Iov cine la facut bolnav?
  Iov 2;7 satana la facut bolnav….
  Ioan botezatorul a spus ca dupa el, vine unul care boteaza cu Duh Sfint si cu Foc
  Acest foc nu este boala pentru ca Isus a venit sa vindece oamenii si nu sa-i imbolnaveasca..
  7 Voia lui Dumnezeu nu este ca tu sa fii bolnav .Aceasta reiese la rugaciunea Tatal nostru..
  Facase voia Ta;- precum in cer asa si pe pamint…. Crezi ca in cer exista boala.?
  Noi nu mai trebuie sa punem sub semnul intrebarii caracterul lui Dumnezeu
  Trebuie sa stim ca El este ( exod 34;6)plin de indurare si milostiv, incet la minie,
  plin de bunatate si credinciosie…El vrea ca toti sa fie vindecati…Poate vei spune : Daca vrea de ce nu o face?-.El sia facut partea Lui, dar tu trebuie sa primesti cu recunostinta pentru ca El a platit pretul suprem, ca oamenii sa fie mintuiti…
  8……………1 petru 2-24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn ,pt.ca noi fiind morti fata de pacate sa traim pt.neprihanire; prin ranile Lui ati fost tamaduiti…
  Esti inclus si tu aici ??(1 petru 2;24) Sigur ca esti ,bucurate si nu te mai plinge de mila.
  9 Caci harul lui Dumnezeu care aduce mintuire, pentru toti oamenii a fost aratat,tit 2;11
  Deci si pentru tine …….Te intreb :-toti primesc iertarea de pacate? Nu .
  De ce ? Pentru ca omul are libertate in alegerea pe care o face si Dumnezeu respecta optiunea omului…
  10 Vindecarea este inclus si in legamintul vechi si in legamintul noua.
  Exod 15;26 Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau,daca vei face ce este bine inaintea Lui,daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe Egipteni;caci Eu Sunt Domnul care te vindeca……..exod 12 23 Cind va trece Domnul ca sa loveasca Egiptul si va vedea single pe pragul de sus si pe cei doi stilpi ai usii..
  Domnul va trece pe linga usa si nu va ingadui nimicitorului sa intre in casele voastre si sa loveasca…….Stii cine era nimicitorul ? Psalmi 78;49 o droaie de ingeri aducatori de nenorociri .(din traducera ungureasca reiese clar ca este vorba de ingeri rai )
  11………….. exod 23;25 Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru,si El va va binecuvinta piinea si apele si voi departa boala din mijlocul tau…
  12 Voia lui Dumnezeu nu este ca omul sa fie bolnav din cauza creatiei.. Ce a creat El a spus ca e bun ..Boala nu este buna…
  13 …. Daca voia lui Dumnezeu ar fii ca unii sa fie bolnavi ,de ce iacov 5;14 spune :-
  Este verunul din voi bolnav?..Sa cheme pe batrinii bisericii si sa se roage pentru el…
  14……..Daca voia Domnului este sa fi bolnav de ce majoritatea oamenilor se duc la doctor? Am tot respectul fata de cadrele medicale, dar daca tu crezi ca voia lui Dumnezeu este sa fi bolnav. atunci tu impreuna cu cadrele medicale ati cauta sa zadarniciti voia Sa. Mediteaza putin la aceste argumente ………
  15 Daca voia :Lui ar fii ca oamenii sa fie bolnavi de ce a trimes Isus pe ucenici sai vindece (luca 9;1-2)
  16 Isus sa coborit sa faca voia tatalui…(matei 8 17) El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre..
  17……Hristos ne-a rascumparat din blestemul legii,facindu-se blestem pentru noi,
  fiindca este scris:-Blestemat e oricine este atirnat pe lemn
  In blestemul legii sunt cuprinse toate bolile cunoscute si necunoscute (deut.cap.28) Aceste blesteme Isus a luat asupra Lui.(galateni3.13)Voia lui Dumnezeu cu privire la vindecare.
  Dumnezeu vrea ca fiecare sa fie mintuit !tim 2;4(mintuit inseamna iertat eliberat reintregit vindecat)
  Un singur exemplu gasim in scriptura cind cineva sa adresat lui Isus in felul urmator;Luc 5;12
  Daca veri poti sa ma curatesti. Lui Isus i sa facut mila si a spus : Vreau fii curatit… El este acelas ieri azi si in veci . Este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma. Tie ce crezi ca tiar raspunde?
  Credinta ta pe ce se bazeaza? …pe cerinta leprosului;- s-au pe raspunsul Lui Isus. Noi nu mai avem voie sa punem :-daca este voia Ta, pt.ca noi cunoastem voia Lui…
  Sunt doua motive pt. care Dumnezeu ingaduie bolile :-Necunostinta si nesupunerea fata de Cuvint.. Piere poporul Meu din lipsa de cunostinta.. In timpurile din urma cunostinta va creste si Dumnezeu vrea sa aiba copii incoruptibili si fara frica.
  Sa luam aminte ca si in vechiul legamint si in noul legamint vindecarea este inclusa prov.4;22 exod.23;25 exod 15 26 psalmi 103;4-5 psalmi 107;20 isaia 53;4-5 mat .8;17 1pet.2;24 gal.3 13 sunt de acord…insa nu sunt de acord cu exceptiile
  Sa presupunem ca versetele scrise mai sus ar fii proiectate pe perete si mai la stinga am proiecta pe perete pe Timotei, Epafrad ,Trofim si altii care au fost bolnavi
  Ce vom face? Vom verifica validitatea Cuvintului cu experientele acestor oameni s-au vom analiza eperientele lor cu Cuvintul Domnului. Cum ..poate vei zice : -acestia au fost prietenii lui Pavel…asa este :-dar asta nu inseamna ca ei erau pefecti si ei nu au avut toata scripturile cum le avem noi astazi.
  Dima din dragoste pentru lume l-a parasit pe Pavel Nu a fost el prieten cu Pavel? Insa situatia lui este mult mai grava pt.ca Dima sa intors in lume pe cind daca cineva este bolnav nu inseamna pierderea mintuirii..Sa nu uitam ca saminta care a cazut in pamint bun a adus 30- 60 -100 Un hectar de pamint daca rodeste 30% este o problema majora si totusi reiese ca si ei sunt copii Domului
  Hai sa presupunem ca te afli inr-o adunare si predici dar in timpul acesta se vede clar ca ai o boala in corp. Daca le-ai predica ca de acea sunt intre voi multi bolnavi, neputinciosi si nu putin dorm, fiindca nu deosebiti trupul Domnului…Ei ce tiar raspunde …Tu de ce esti bolnav?Ai spune ca ai un tepus?Hai sa fim seriosi…Cind Pavel a spus in gal.3.13 Hristos n-ea rascumparat din blestemul legii.deut.28
  ..etc.S-a inclus si pe el ca a fost scapat de blestemul legii Daca ar fii fost bolnav galatenii iar fi
  scris inapoi …Tu de ce esti sub blestem?
  Tepusul lui Pavel nu a fost boala Numeri33.55 A fost prigonirile sa astea apartin de purtarea crucii..
  Acuma iti voi da raspunsul de ce majoritatea vorbitorilor lasa loc pt. exceptii…In primul rind este necunostinta …Multi nu cunosc legamintul. In al doilea rind este din cauza mindriei si a orgoliului. Le place ideia cu exceptiile pt.ca in acest caz chiar daca se imblonavesc poate sa iasa basma curata inaintea ascultatorilor (ma refer la acei ascultatori care nu cunosc indeajuns Cuvintul) rastalmacind Cuvintul Lui Dumnezeu,dar in acest caz atrag asupra lor judecata Maleahi cap 2
  Iov Nu a avut legamint cu Dumnezeu careta lui Iov este mai veche ca cartea lui Moise.
  Totus Iov a lasat o portita de intrare celui rau in iov 3;25 Iov a spus ca de ce se teme acea a venit asupra lui. Frica este de la cel rau. Noi nu am primit un Duh de frica ci un Duh de putere , de dragoste si de chibzuinta. Din noul legamint nu reiese ca Petru ar fi fost bolnav. Suferintele pentru numele lui Isus apartine de purtarea crucii, si nu ni sa dat scutire de acestea , dar pacatul si boala nu mai trbuie sa-l putram pt. ca Domnul Isus a luat asupra Lui.1 petru 2;24…………mat,8;17
  Nu gasim scris in noul testament ca Dumnezeu incearca pe cineva cu boala.
  In noul legamint Dumnezeu nu ne ispiteste iacov 1;13
  Cel care ispiteste este diavolul care vine cu poftele cu care le momeste pe oameni (daca oamenii le da prilej.) Sufletul si trupul nostru trebuie sa fie sub conrolul duhului nostru,care a fost nascut din noua…
  Noi suntem fiinte duhovnicesti ,avem suflet si traim in trup.

  .
  Si eu am iceput sa scriu depre vindecare si depre voia Domnului asa ca atasez un mic inceput sper ca in doua trei luni definitizez..Mentionez ca este experienta de aproximativ 38 de ani.Am studiat viata unora dintre cei mai capabili vorbitori (Dumnezeu lucra impreuna cu acesti oameni si se intimplau semne si minuni) precum Kennyon, Keneth Hagyin, Kitt Moore, Keneth Copland ,Bosvotth ,Osborn
  care au avut darul vindecarilor, care se manifesta dupa voia Duhului Sfint
  Acesti scriitori reprezinta cam trei generatii si nu se contrazic la invatatura ca sunt si au fost calauziti de acelas Duh. Chiar si eu am lucrat impreuna cu Dumnezeu si El a intarit Cuvintul cu semne si minuni.
  El intareste Cuvintul Lui daca este spus dupa voia Sa…Si eu am mai fost bolnav ,dar niciodata nu am cautat scuze ci totdeauna m-am verificat ,am fost gasit vinovat …m-am judecat si am beneficiat de vindecarea divina. Chiar de am cunoaste toata scriptura bine ,dar daca nu umblam in dragoste, diavolul ne poate ataca cu boala.. Gal 5;6 La Dumnezeu nici taierea imprejur nici netaierea imprejur nu conteaza ci credinta care lucreaza prin dragoste.Deci fara dragoste credinta nu functioneaza..Poate te inrebi;Cum spune Pavel ca daca ar avea credinta incit sa mute si muntii fara dragoste nu este nimic. Daca fara dragoste se intimpla anumite minuni atunci este o putere oculta ….pt.ca Dumnezeu e dragoste si daca lipseste dragostea inseamna ca acolo nu este Dimnezeu. Datorita unor judecati pe care le face omul pe nedrept, defaimari, birfe, lipsa de iertare , vorbe, goale etc. omul poate sa atraga asupra lui anumite boli.

  Voia lui Dumnezeu!

  Dumnezeu nu a promis ca in trupurile astea vom trai vesnic, totusi voia Lui este sa fim sanatosi cit timp vom umbla pe acest pamint..
  Poate iti vei pune intrebarea : Cum vor muri oameni daca nu sunt bolnavi?
  -Domnul ia suflarea si trupul se intoarce in tarina
  Oamenii au multe convingeri gresite cu privire la voia Lui.
  Stii macar un exemplu cind Isus a refuzat pe cineva sa vindece?
  Sunt convins ca nu poti sami duci nici un argument contra ,pentru ca nu ai acoperire
  din Cuvint
  Iti voi duce citeva argumente de unde reiese ca Domnul vrea ca fiecare sa fie vindecat:
  1 -1 Tim.2; -4—reiese ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mintuiti si sa vina la cunostinta adevarului . Cuvintul ,mintuit’ inseamna :- iertat ,vindecat ,eliberat scapat, reintregit. Isus a spus unora dupa ce ia vindecat:- …Credinta ta tea mintuit…
  2 Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi…
  3 prov.4; 20-22 Fiule ia aminte la cuvintele mele, pleacati urechea la vorbele mele Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreazale in fundul inimii tale .
  Caci ele sunt viata pentru cei ce le gasesc si sanatate pentru tot trupul lor.
  Din traducerea ebraica mai reiese ca cuvintul Lui e medicament ,si vestea buna ca nu poti sa iei supradoza si nu are efecte secundare.
  4 Cunoastem ca voia lui Dumnezeu este vindecarea prin faptul ca a spus leprosului
  luca 5;13 :-Da voiesc fii curatit…El este acelas ieri azi si in veci ..este acelas si cu cei dintii si cu cei de pe urma El nu se schimba……
  Tie ce crezi ca tiar raspunde?..Credinta ta pe ce se bazeaza ?-Pe cerinta leprosului
  s-au pe raspunsul lui Isus?..
  5 Boala vine de la satana si Isus a venit sa strice lucrarile diavolului…1 ioan 3;8
  6 fapte 10 ;38 Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfint si cu putere pe Isus din Nazaret,care umbla din loc in loc ,facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Pe cine vindeca ? – Pe cei ce erau apsati de diavolul
  Pe femeia girbova cine o tinea legata? Satana…pe Iov cine la facut bolnav?
  Iov 2;7 satana la facut bolnav….
  Ioan botezatorul a spus ca dupa el, vine unul care boteaza cu Duh Sfint si cu Foc
  Acest foc nu este boala pentru ca Isus a venit sa vindece oamenii si nu sa-i imbolnaveasca..
  7 Voia lui Dumnezeu nu este ca tu sa fii bolnav .Aceasta reiese la rugaciunea Tatal nostru..
  Facase voia Ta;- precum in cer asa si pe pamint…. Crezi ca in cer exista boala.?
  Noi nu mai trebuie sa punem sub semnul intrebarii caracterul lui Dumnezeu
  Trebuie sa stim ca El este ( exod 34;6)plin de indurare si milostiv, incet la minie,
  plin de bunatate si credinciosie…El vrea ca toti sa fie vindecati…Poate vei spune : Daca vrea de ce nu o face?-.El sia facut partea Lui, dar tu trebuie sa primesti cu recunostinta pentru ca El a platit pretul suprem, ca oamenii sa fie mintuiti…
  8……………1 petru 2-24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn ,pt.ca noi fiind morti fata de pacate sa traim pt.neprihanire; prin ranile Lui ati fost tamaduiti…
  Esti inclus si tu aici ??(1 petru 2;24) Sigur ca esti ,bucurate si nu te mai plinge de mila.
  9 Caci harul lui Dumnezeu care aduce mintuire, pentru toti oamenii a fost aratat,tit 2;11
  Deci si pentru tine …….Te intreb :-toti primesc iertarea de pacate? Nu .
  De ce ? Pentru ca omul are libertate in alegerea pe care o face si Dumnezeu respecta optiunea omului…
  10 Vindecarea este inclus si in legamintul vechi si in legamintul noua.
  Exod 15;26 Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau,daca vei face ce este bine inaintea Lui,daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe Egipteni;caci Eu Sunt Domnul care te vindeca……..exod 12 23 Cind va trece Domnul ca sa loveasca Egiptul si va vedea single pe pragul de sus si pe cei doi stilpi ai usii..
  Domnul va trece pe linga usa si nu va ingadui nimicitorului sa intre in casele voastre si sa loveasca…….Stii cine era nimicitorul ? Psalmi 78;49 o droaie de ingeri aducatori de nenorociri .(din traducera ungureasca reiese clar ca este vorba de ingeri rai )
  11………….. exod 23;25 Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru,si El va va binecuvinta piinea si apele si voi departa boala din mijlocul tau…
  12 Voia lui Dumnezeu nu este ca omul sa fie bolnav din cauza creatiei.. Ce a creat El a spus ca e bun ..Boala nu este buna…
  13 …. Daca voia lui Dumnezeu ar fii ca unii sa fie bolnavi ,de ce iacov 5;14 spune :-
  Este verunul din voi bolnav?..Sa cheme pe batrinii bisericii si sa se roage pentru el…
  14……..Daca voia Domnului este sa fi bolnav de ce majoritatea oamenilor se duc la doctor? Am tot respectul fata de cadrele medicale, dar daca tu crezi ca voia lui Dumnezeu este sa fi bolnav. atunci tu impreuna cu cadrele medicale ati cauta sa zadarniciti voia Sa. Mediteaza putin la aceste argumente ………
  15 Daca voia :Lui ar fii ca oamenii sa fie bolnavi de ce a trimes Isus pe ucenici sai vindece (luca 9;1-2)
  16 Isus sa coborit sa faca voia tatalui…(matei 8 17) El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre..
  17……Hristos ne-a rascumparat din blestemul legii,facindu-se blestem pentru noi,
  fiindca este scris:-Blestemat e oricine este atirnat pe lemn
  In blestemul legii sunt cuprinse toate bolile cunoscute si necunoscute (deut.cap.28) Aceste blesteme Isus a luat asupra Lui.(galateni3.13)

  Reply
 3. Luca

   /  January 23, 2017

  Sint deacord caci omul daca sta sub aripa ocrotitoare a Lui Dumnezeu ,nici Un duh rau nu il poate atinge

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: