Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii!!

Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Mat.10:8)

Cum adica Doamne, cum sa vindecam noi, doar Tu vindeci, nu noi, Te-ai exprimat gresit, precis nu asta vroiai sa spui, sigur era ceva de genul: “Eu o sa vindec prin voi, Eu o sa aduc la viata mortii prin voi, Eu voi curati leprosii prin voi, Eu voi scoate draci prin voi”.  Doamne fereste-ne sa ne atribuim noua meritele. E gresit versetul, nu ai fost citat cum trebuie de cel care a scris versetul, sigur nu ai vrut sa spui asta.

Cu toate comentariile noastre de rigoare, versetul e clar. De multe ori mi-am zis si eu: da bine, asa a zis Isus, dar sigur s-a referit la faptul ca El vindeca prin noi, doar noi nu putem face nimic.

Scapam din vedere faptul ca Imparatia lui Dumnezeu locuieste in noi, scapam din vedere ca suntem purtatorii Imparatiei lui Dumnezeu pe pamantul asta, ca nu mai suntem din lume, ca suntem o faptura noua, ca suntem cetateni ai cerului, o alta specie desi inca traim pe pamant, nici nu constientizam ca in noi exista aceeasi putere care era in Isus, ca in noi locuieste acelasi Duh Sfant care L-a inviat pe Isus din morti, nu stim ce suntem, nu stim ce avem, nu stim sa folosim ce avem, avem mentalitate de pamanteni firesti, nu avem mintea inoita si atunci e normal sa protestam la cuvintele lui Isus, e normal sa rastalmacim cum ni se pare noua ca ar suna mai bine.

Imparatia lui Dumnezeu locuieste in noi, si tine de noi daca o eliberam spre cei din jur sau nu.

Un bolnav poate primi vindecarea in mai multe feluri. Sau are el credinta si prin credinta personala e vindecat, sau Dumnezeu hotaraste din motive necunoscute noua sa il vindece pe x-lescu chiar daca nu indeplineste conditiile stiute de noi, poate nici nu e crestin, dar vrea sa il vindece ca apoi sa isi duca la indeplinire un plan pe care il are cu persoana respectiva, sau in cele mai multe cazuri asteapta ca noi crestinii, pocaitii, sa ne manifestam dragostea unii fata de altii sau fata de cei din lume, eliberand puterea de vindecare din noi, eliberand Imparatia lui Dumnezeu din noi spre cei din jur, rugandu-ne si vindecandu-i pe oameni prin simplul fapt ca le dam ceea ce avem.

Atunci Petru i-a zis: “Argint si aur n-am; dar ce am, iti dau: in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!” (Fapte 3:6)

Ce a facut Petru aici? A facut exact ce i-a cerut Isus: a vindecat un olog!!! A eliberat ungerea de vindecare pe care o avea in posesie, Petru stia ca in el e inmagazinata Imparatia lui Dumnezeu, stia ca e una cu Isus, stia ca acelasi Duh Sfant care a fost in Isus e si in el, stia ca e una cu El, stia ca e impreuna lucrator cu Dumnezeu si din pozitia asta si-a manifestat dragostea fata de bolnav, vindecandu-l. Da da, Petru l-a vindecat pe bolnav prin ceea ce avea in el, prin puterea vindecatoare care era in el, care era una cu el, cu care Petru s-a identificat. Petru, cel fara ungerea Duhului Sfant, nu ar fi putut sa faca nimic, dar Petru cel imbibat cu Imparatia lui Dumnezeu a dat ologului ce a avut, ceea ce de fapt era el atunci, un om nascut din nou, plin de Duhul Sfant prin care se manifesta minuni, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe ci in putere.

E impropriu spus ca noi vindecam, dar la fel de impropriu spus e ca nu noi vindecam. Suntem una cu Isus, suntem idetificati cu El, suntem in El si El in noi. Vindecam noi sau Dumnezeu prin noi? Ambele afirmatii sunt adevarate, Dumnezeu vindeca prin noi, dar a lasat la dispozitia noastra alegerea de a ne ruga pentru oameni. Noi suntem cei care alegem sa eliberam vindecarea din noi spre ei, Imparatia lui Dumenzeu spre ei, sau nu. E in functie de ce vrem noi, e in functie de cheful sau necheful nostru, e in functie de cat ne pasa sau nu ne pasa de cei din jur, tine de vointa noastra. Daca in preajma ta acum apare un bolnav, si omul asta nu e vindecat nici prin credinta lui proprie, nici ca Dumnezeu il atinge direct, ci e din categoria aia care va fi vindecat daca cineva se roaga pentru el, tine de tine daca omul ala e vindecat sau nu, tine de faptul ca tu eliberezi spre el, ungerea care e in tine sau nu, daca ai dorinta sa faci asta sau nu, daca ai intelegerea sa faci asta sau nu. Si de aia Isus a zis: Eu vreau sa faceti asta, vreau ca voi sa vreti asta, vindecati pe oameni, folositi-va ungerea care e in voi, folositi puterea care e in voi, eliberati-o spre bolnavi, vindecati-i.

Isus nu s-a temut sa vb asa direct: vindecati bolnavii…. Isus nu s-a ferit de cuvinte, ce a spus exact asta a vrut sa spuna, pentru ca intentia Lui e sa fie impreuna lucrator cu noi (1Cor.3:9).

Vai sora dar ce ne facem cu mandria? Daca omul are mandrie la asa ceva inseamna ca o are si la alte chestii mai mici. Mandrie mi se pare si sa nu accepti ce spune Biblia si sa crezi ca tu ai o varianta mai buna, sa rastalmacesti Biblia doar se potriveste cu ceea ce sti, cu ceea ce experimentezi, cu ceea ce ai fost invatat la biserica. Mandrie e si atunci cand te crezi atat de nesemnificativ incat prin tine nu poate lucra Dumnezeu, te dai mare cu micimea ta si nu ai puterea sa te smeresti, sa accepti adevarul pe care Dumnezeu despre tine. Mandria e mult mai mult decat ceea ce pare. Smerenia nu e sinonima cu a-ti pune un sac in cap si a umbla in genunchi, smerenia e sa accepti ca tu nu sti si Dumnezeu stie, smerenia e sa accepti ca tu nu ai dreptate si Biblia are dreptate, si sa renunti la parerea ta in favoarea Bibliei

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: