TUPEUL

Unul dintre pacatele general acceptate ca fiind normale este tupeul… Voi prezenta doar cateva aspecte ale acestui obicei, poate il identificam si il dam afara, daca vrem sa umblam pe calea ingusta unde nu se permit carente in caracter.

Tupeu e atunci cand te calc cu masina probabil cu intentie si ma supar pe tine ca te vaiti, ba ma simt foarte deranjat ca imi strici cheful cu vaicarelile tale. E strigator la cer ca imi tulburi buna dispozitie prin faptul ca pe tine te doare ca eu te-am calcat cu masina, nu se poate…

Tupeu e atunci cand desi stiu ca daca te lovesc cu ciocanul in cap nu o sa iti placa, te intreb: oare te superi daca te lovesc cu ciocanul in cap? Mizez pe faptul ca tu ai mult bun simt si de rusine o sa imi spui: nu, cum sa ma supar, nu ma supar, loveste-ma, loveste-ma. Desi stiu bine ca o sa te supar, vreau sa profit de pe urma bunului tau simt ca sa fac ceva ce iti va dauna, pt ca asa e interesul meu de moment, ulterior justificandu-ma prin faptul ca te-am intrebat si tu ai zis ca e ok, ca pot sa iti dau in cap.

Tupeu e atunci cand sunt preocupata doar de interesul meu si o sa duc la implinire tot ce vreau chiar daca o sa calc peste cadavre, si fac in asa fel incat sa ma simt bine cu faptele mele, imi inconjor actiunile prin tot felul de scenarii si scuze prin care daca pot sa pun in carca altora vina mea, asta o sa fac.

Tupeul e pacat, despre care nu se spune ca ar fi pacat. Daca tot e sa clasificam pacatele desi ele nu se clasifica, pacatul e pacat, tupeul e de departe mai grav ca fumatul de exemplu, vine dintr-o atitudine a inimii complet aiurea, pe cand fumatul nu are nici o treaba cu rautatea inimii. Tupeul e deasemenea un pacat prin care omul isi taie singur craca de sub picioare, pentru ca nimeni nu o sa aiba incredere intr-un tupeist, cand ti-ai dat seama ca e tupeist, la revedere.

Mai ales cei care am fost crescuti in biserica avem o problema mare de tot cu pacatele astea respectabile, care cica nu ne duc in iad, pe care le putem exersa de dimineata pana seara, dar cand te gandesti ce fel de atitudine a avut Isus fata de farisei, care practicau aceste pacate respectabile, iti piere cheful sa mai permiti asa ceva in propria viata.

Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci fiecare sa caute folosul altuia. (1Cor.10:24)

Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui, ci si la foloasele altora. (Filipeni 2:3,4)

Previous Post
Next Post
Leave a comment

2 Comments

  1. TUPEUL – regula zilelor din urmă | ARMONIA MAGAZINE - USA
  2. TUPEUL – regula zilelor din urmă | Revista ARMONIA - Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: