COMPASIUNE sau IMITATIE

Ca sa sti daca ai intr-adevar compasiune si nu doar o imitatie a compasiunii, uita-te cum reactionezi cand oamenii care te enerveaza, pe care nu prea ii suporti (justificat sau nu) au probleme si au nevoie de ajutor.

Daca in ciuda starii de tensiune pe care o simti fata de o anumita persoana, cand ea se afla intr-o situatie disperata ti se inmoaie inima si incerci sa gasesti solutii sa ii sari in ajutor atunci inima ta chiar e dotata cu o compasiune adevarata.

Daca in schimb te bucuri de necazul dusmanului sau nu te intereseaza sa ajuti, de fapt sa crape ca nu esti tu raspunzator de nimeni, atunci inima ta nu cunoaste compasiunea adevarata.

Poate o sa imi spui ca tie ti-e mila de cersetorul de pe strada si ai cumparat o paine unei batranici etc, dar surpriza surpriza…asta poate veni dintr-o motivatie gresita, de exemplu narcisism. Narcisism? Da. Asa de mult te admiri si ai o parere asa buna despre tine ca mai adaugi niste fapte bune la imaginea ta ca seara sa stai intins in pat si sa iti adori si mai mult propria persoana. Wow ce minunat sunt, am hranit saracul, asa ceva……

Sau te gandesti ca asa iti mai speli din pacate, sau l-ai vazut pe Georgel ca a dat si el la saraci si nu vrei sa te lasi la el, sau vrei sa te vada cineva ca ai dat si asa o sa te creada om bun, sau io mai stiu ce motivatie gresita….

Cand iti hranesti dusmanul, cand sari in ajutorul celui care in mod normal iti toaca nervii, cand nu poti sta nepasator la necazul celui care te enerveaza, si nu ai liniste sa il sti in probleme, asta e testul adevaratei compasiuni care vine din Dumnezeu.

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: