Botezul cu Duhul Sfant

BOTEZUL CU DUHUL SFANT

Baptism with Spirit newInima Tatalui e sfasiata de fiecare data cand un copil al Sau are Biblia in fata si in loc sa soarba adevarul simplu si sa il puna in practica, dimpotriva complica lucrurile in asa fel incat invatatura rezultata din combinarea a ceea ce scrie in Cuvant cu parerile  omenesti, traditiile transmise din generatie in generatie duce la o mare bataie de cap si la imposibilitatea de a vedea rezultate concrete in urma punerii in practica a invataturii respective.

Botezul cu Duhul Sfant e unul din cele mai discutate si comentate subiecte in biserica crestina de azi. Desi Biblia este foarte explicita, oamenii au simtit nevoia sa complice atat de mult aceasta invatatura incat foarte putini sunt cei care mai inteleg despre ce e vorba.

Oricine poate face un mic experiment care il va ajuta sa vada in ce masura parerile oamenilor despre umplerea cu Duhul Sfant se bazeaza pe Biblie. Cere argumentarea parerilor cu pasaje din Biblie. Intreaba : Unde scrie ???? Din pacate uneori la aceasta intrebare o sa ti se raspunda ca batranii bisericii spun asa sau ca dintotdeauna s-a spus si s-a crezut asa, chiar daca in Biblie nu se sustine ideea respectiva.

Biblia ne da toate indicatiile necesare pentru a trai o viata in biruinta si pentru a putea intra in posesia binecuvantarilor lui D-zeu inclusiv a botezului cu Duhul Sfant. Dar exista o conditie, una foarte importanta : nu complica ceva ce D-zeu a hotarat sa fie simplu si clar. Noi oamenii suntem predispusi la a complica lucrurile si apoi la a-L invinovatii pe D-zeu pentru esecul nostru.

Aceasta scriere are ca subiect botezul cu Duhul Sfant si daca nu stii ce sa crezi despre acest subiect, daca ai in minte o intreaga colectie de prejudecati si idei preconcepute, daca vrei sa fii botezat cu Duhul Sfant dar mintea ti-a fost umpluta cu indicatii peste indicatii uneori contradictorii, fara vreun suport biblic, te provoc la un exercitiu mental. Incearca sa gandesti simplu, sa iei Cuvantul lui D-zeu ca atare, fara sa adaugi nimic altceva. Daca crezi in Isus ca Domn si Mantuitor al tau si daca crezi ca D-zeu e perfect, trebuie sa crezi si in perfectiunea celor spuse de El in Biblie.

Eu provin dintr-o biserica care considera ca umplerea cu Duhul Sfant si darurile duhovnicesti sunt de domeniul trecutului si ca un crestin care l-a primit pe Isus in viata sa experimenteaza automat botezul cu Duhul Sfant, dar fara ca darurile precizate in Biblie sa se manifeste. Cunosc foarte bine invatatura aceasta, insa exista pagini intregi in Biblie care desfinteaza pur si simplu aceasta teorie.

Cei care aveti aceeasi perceptie asupra acestui subiect cum ca e de domeniul trecutului, ar trebui sa cititi urmatoarele versete pe care nu vreau sa le scot din context, puteti sa deschideti Biblia si sa cititi si contextul. Am inteles………., se spune ca odata cu acceptarea lui Isus in viata crestinului are loc si umplerea cu Duhul Sfant. Daca e asa, de ce in bisericile care adopta teoria aceasta nu gasim apostoli, prooroci, cei care au darul vindecari, eliberarii sau oameni care vorbesc in limbi ? Ceva nu functioneaza cum trebuie, ori D-zeu e confuz si Biblia  perimata, depasita de timp si istorie, ori biserica respectiva se ghideaza dupa invataturi omenesti. Uite ce scrie in

1 Corinteni 12 :28 : SI D-ZEU A RANDUIT IN BISERICA INTAI APOSTOLI, AL DOILEA PROOROCI, AL TREILEA INVATATORI, APOI PE CEICE AU DARUL  MINUNILOR, APOI PE CEI CARE AU DARUL TAMADUIRILOR, AJUTORARILOR, CARMUIRILOR SI VORBIRII IN FELURITE LIMBI.

De ce a lasat D-zeu aceste daruri ?

Efeseni 4 : 12 PENTRU DESAVARSIREA SFINTILOR IN VEDEREA LUCRARII DE SLUJIRE, PENTRU ZIDIREA TRUPULUI LUI HRISTOS.

Daca teoria de mai sus ar fi valabila si daca darurile Duhului Sfant nu se mai manifesta astazi, inseamna ca D-zeu a hotarat ca noi sa ne chinuim, fara sprijin, sa nu mai fim ziditi, sa nu mai avem sansa desavarsirii in vederea slujirii ci sa traim ca niste caini… E o aberatie, nu ?

Gandeste-te numai, ce inseamna apostol in Biblie, cum era lucrarea unui apostol ? Cunosti in biserica ta, care crede ca darurile Duhului Sfant nu mai exista, pe cineva prin care D-zeu sa lucreze in acelasi fel ca printr-un apostol ? Apostolii din Biblie lucrau EXACT ca si Isus, propovaduiau Cuvantul si Cuvantul devenea viu, se manifesta, prin vindecare launtrica si trupeasca daca era nevoie. Vindecarea venea prin rugaciunea lor, ba chiar prin metode foarte ciudate la prima vedere. Lucrarea apostolilor a fost plina de manifestari supranaturale, darurile Duhului Sfant se vedeau la lucru prin ei. De ce ? Oare de ce ?Pt ca vroiau ei spectacol ? Nu, ci pt ca D-zeu vroia sa aduca binecuvantare pe toate planurile si vroia ca oamenii sa Il vada asa cum e El, plin de mila si indurare pentru problemele lor. Nu poti sa spui ca iti e mila, ca esti plin de indurare, ca iubesti, si asta sa ramana doar la nivel de cuvinte. IMPARATIA LUI D-ZEU NU STA IN VORBE CI IN PUTERE.

Multi din cei care vor sa arate ca Botezul cu Duhul Sfant se primeste automat odata cu acceptarea lui Isus si ca darurile supranaturale ale Duhului Sfant nu mai sunt de actualitate apeleaza la  1 Corinteni 13 : 8 :…. PROOROCIILE SE VOR SFARSI, LIMBILE VOR INCETA, CUNOSTINTA (darul de cunostinta 1 Cor 12 :8) VA AVEA SFARSIT.

Multa vreme am citit si eu versetul acesta scos din context si nu ii gaseam nici o explicatie, insa la un moment dat am descoperit una dintre cele mai incredibile scoateri din context din cate am vazut in viata mea. Explicatia e chiar in versetele care urmeaza, care spun clar cand se va termina cu aceste daruri, cand nu va mai fi nevoie de ele.  Versetele 9,10 spun asa : CACI CUNOASTEM IN PARTE SI PROOROCIM IN PARTE, DAR CAND VA VENI  CE ESTE DESAVARSTI ACEST «  IN PARTE » SE VA SFARSI. 

Da,…. asta era……, atunci cand vom fi cu Isus in Imparatia Cerurilor nu mai avem nevoie de vorbirea in limbi ca sa ne zidim, si sa ne rugam prin duhul pt lucruri ascunse pe care numai Duhul le stie, nu o sa mai fim deprimati sa avem nevoie de intarire, inchinarea va fi perfecta, bucuria va fi perfecta. Nu vom mai avea nevoie de prooroci, de darul de cunostiinta, care sa ne spuna ce vrea D-zeu in anumite situatii concrete, atunci cand nu stim ce sa facem, pt ca fiind cu Domnul o sa stim tot, cunoasterea noastra nu va mai fi limitata. E absolut logic versetul care ne spune ca toate aceste daruri vor disparea. Normal ca vor disparea, pentru ca pur si simplu nu va mai fi nevoie de ele, in schimb DRAGOSTEA VA RAMANE, de dragoste avem nevoie si aici si in ceruri cu CEL DESAVARSIT

Pentru cei speriati si tulburati de accentul pus in unele biserici pe lucrarea supranaturala a Duhului Sfant, am o veste : Biblia e plina de minuni, Isus a facut minuni la fiecare pas in umblarea Lui pe pamant. A fost oare Isus exagerat pentru ca s-a lasat calauzit de Duhul Sfant intr-o lucrare plina de miracole ?

De ce se pune accent in lucrarea lui Isus, pe manifestarea supranaturala. Biblia ne arata pas cu pas ca lucrarea Lui  pe pamant a fost vestirea Cuvantului + semne si minuni. Peste tot unde a umblat, asta a fost lucarea Lui, vestirea Cuvantului si urmarea imediata, manifestarea supranaturala a ceea ce spunea El. El a vorbit despre dragostea si indurarea Tatalui, iar urmarea imediata a fost manifestarea iubirii Tatalui, aprovizionare pt fiinta umana cu tot ce are nevoie, hrana pentru suflet, pentru trup, vindecare pentru suflet si pentru trup. Lucrarea lui Isus a fost completa si plina de manifestare supranaturala. Daca vei citi in Noul Testament, peste tot Isus a facut semne si minuni. De ce ? Pentru ca El a venit sa distruga lucrarea diavolului si unele aspecte aveau nevoie de atingere supranaturala.

D-zeu nu ne obliga sa il acceptam voia Sa in intregime, nu ne obliga sa renuntam la parerile omenesti, nu ne obliga sa traim din plin si sa renuntam la maruntisuri, la traditii insa El ramane la fel ieri, azi si in veci indiferent de parerile nostre

the-holy-spiritBotezul cu Duhul Sfant e dreptul fiecarui om care l-a primit pe Isus in inima, care s-a pocait si a decis sa traiasca implinind voia lui D-zeu

Faptele Apostolilor 2 :38-39       « POCAITI-VA » LE-A ZIS PETRU SI FIECARE DIN VOI SA FIE BOTEZAT IN NUMELE LUI  ISUS HRISTOS, SPRE IERTAREA PACATELOR VOASTRE, APOI VETI PRIMI DARUL DUHULUI SFANT  CACI FAGADUINTA ACEASTA ESTE PENTRU VOI, PENTRU COPII VOSTRI SI PENTRU TOTI CEI CE SUNT DEPARTE ACUM, IN ORICAT DE MARE NUMAR II VA CHEMA DOMNUL, DUMNEZEUL NOSTRU

APOI VETI PRIMI DARUL DUHULUI SFANT !!!!!!   Aici ni se spune clar ca aceasta dorinta a lui D-zeu este pentru  TOTI cei care aud chemarea lui D-zeu si raspund afirmativ. Pentru toti fara nici o exceptie.

Cum este dat  crestinului acest dar al Duhului Sfant ?

Luca 11 :13 b    TATAL VOSTRU CEL DIN CERURI VA DA DUHUL SFANT CELOR CE IL CER

Biblia ne raspunde simplu : cand tu, avandu-L pe Isus ca Mantuitor, ceri sa fi umplut cu Duhul Sfant, vei fi umplut !

Am decis mai devreme sa nu complicam lucrurile si sa luam adevarul Cuvantului asa simplu cum e. Hai sa continuam in aceeasi nota.

Sa revenim la  Faptele Apostolilor 2 :38 unde ni se vorbeste despre  DARUL DUHULUI SFANT. Aceeasi expresie o gasim si in Faptele Apostolilor 10 :45b  ……. « DARUL DUHULUI SFANT s-a revarsat si peste Neamuri ». Cuvantul ne arata ca botezul cu Duhul Sfant e un dar. Tatal L-a trimis pe Isus omenirii si din dragoste la dat sa moara pe cruce ca noi sa primim darul rascumpararii prin sangele Lui. Din cauza imensei iubiri si a nemasuratului Sau har, dupa ce Isus s-a inaltat la cer, Tatal a hotarat sa ne trimita un ajutor, mangaietor si calauzitor desavarsit pe Duhul Sfant, ca un dar pentru noi.

Intreaga binecuvantare a lui D-zeu pentru omenire a fost si este sub forma unui dar. Nici un om nu poate fi suficient de bun  pt a-i fi date pe merit bogatiile Imparatiei Cerului

Relatia noastra cu D-zeu se bazeaza pe har, nu pe faptele noastre, nu pe cat de buni suntem ci pe har. La fel si botezul cu Duhul Sfant e un dar daruit prin har

Pentru ca suntem preaiubiti de D-zeu, El ne-a dat darul mantuirii cadou, special pentru restaurarea noastra dar in acelasi timp El vrea revarsarea Duhului Sfant peste noi sub forma de dar, un alt cadou generat de dragoste.

Cuvantul DAR este explicat in Dex :  DAR= obiect primit de la cineva sau oferit fara plata, cuiva in semn de prietenie sau ajutor

Cadoul sau darul e ceva ce se da sau se primeste. Cineva da si altcineva primeste. Darul nu poate sa isi faca efectul daca nu exista persoana care primeste. Darul nedaruit sau neprimit nu ajuta la nimic. De aceea D-zeu are aceasta dorinta permanenta de a  vedea darurile Lui in posesia nostra, facand-si efectul

Imagineaza-ti ca merg la tine avand un dar special, un cadou facut special pentru tine, ca sa iti faca bine, mult bine. Iti spun ca acest dar este o comoara pe care vreau ca tu sa o ai, e ceva care iti va aduce doar binecuvantare, e exact ceea ce ai nevoie.. Si stau asa in fata ta cu acest cadou despre care tu stii deja ca e special pentru tine si ca iti va aduce doar bine

Ce trebuie sa faci ca sa intri in posesia acestui dar ? E o singura varianta prin care poti sa ai acest dar. Trebuie sa ai incredere ca ceea ce ti-am spus e adevarat, sa ai incredere ca in cutia respectiva nu am pus o bomba sau un paianjen veninos care sa iti faca rau, iar urmatorul pas e sa intinzi mana si sa il iei. In mod normal cat dureaza acest transfer ? O secunda, poate mai putin, o clipire de ochi.

Imagineaza-ti cum ar arata aceasta situatie daca desi eu ti-am spus clar ca acest dar e special pentru tine si il poti avea intinzand mana si luandu-l, tu m-ai implora, te-ai arunca in genunchi inaintea mea, cerandu-mi insintent acel dar. Cum ar arata acest episod daca ai plange, ai striga din raspunteri, ai face o criza de isterie, mi-ai promite ca o sa faci o gramada de lucruri bune, doar doar ma lamuresti sa iti dau acel dar ?

Nu-i asa ca ar fi o situatie cel putin ciudata, ilogica, fara sens ?

Poate ca de multa vreme te comporti in modul acesta anormal, fara sens in fata lui D-zeu care ti-a spus clar, raspicat prin Cuvant, ca darul Duhului Sfant e pentru tine, ca El vrea ca tu sa il ai si singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa iei simplitatea invataturii Bibliei, sa ceri si sa primesti instantaneu. O sa imi spui ca in biserica ta si in multe alte biserici se procedeaza altfel. Imi permit sa te intreb : poti sa sustii acele lucruri cu Biblia ? Unde scrie ?

Daca faci parte din categoria celor care cer de ani de zile sa fie umpluti cu Duhul Sfant fara nici un rezultat, inseamna ca tu strigi dupa un dar care e la un pas de tine si care nu se primeste prin strigate, promisiuni, insistente ci doar printr-un gest simplu si radical, prin credinta. Daca ai incredere ca scaunul pe care te puni in fiecare zi, te tine fara sa cazi ; daca ai incredere sa bei zilnic apa, fara sa te temi ca apa e otravita, fara sa  faci din asta o filosofie, cu atat mai mult ar trebui sa adopti o atitudine simpla de incredere totala in faptul ca D-zeu nu se joaca cu vorbele. Atunci cand El iti spune : « Cere Duhul Meu si Ti-l voi da », ar trebui in modul cel mai simplu sa Il crezi pe cuvant, fara nici o ezitare.

Ani de zile ai vazut ca modul tau de a cere nu da rezultate; D-zeu nu e surd, nu ii place sa chinuie oamenii….. inseamna ca greseala e la tine, la modul tau de a gandii lucrurile, pt ca ti-a fost mai usor sa asculti parerea celor din jur decat sa citesti direct din Scriputura si sa intelegi calea Bibliei spre umplerea cu Duhul Sfant. Sunt multi crestini a caror viata se bazeaza pe concepte aparent spirituale dar care nu au nici o legatura cu adevarul Bibliei. Te poti ruga foarte frumos, sa impresionezi pe cei din jur, dar totusi rugaciunea sa fie gresita, sa nu aiba nici un rezultat, pt ca mostenirea noastra ca si crestini nu se obtine cu vaicareli, cu rugaciuni de autocompatimire ci cu indrazneala pe care Isus o cere de la noi, indrazneala care vine din increderea in El

Biblia ne arata clar ca Duhul Sfant, umplerea cu Duhul Sfant si consecintele acestui fapt sunt un dar din partea lui D-zeu. Primesti un dar daca ai incredere in cel care ti-l daruieste si daca ai incredere ca ceea ce iti spune despre acel dar este adevarat. La fel cum Isus a venit in viata ta ca un dar, fara sa fi meritat, la fel Tatal vrea sa iti dea Duhul Sfant sub forma unui dar, prin har si prin credinta

Ai incredere in El, cere-I Duhul Sfant in viata ta si transferul se va face intr-o secunda. Biblia ne spune in mai multe locuri ca apostolii si-au pus mainile peste credinciosi si acestia  au primit Duhul Sfant. Indiferent daca esti singur in camera ta si te rogi sau daca cineva se roaga pentru tine, mecanismul daruirii si al primirii ramane acelasi.

In mai multe locuri in Faptele Apostolilor vedem ca cei care au primit prin credinta Duhul Sfant, au vorbit in limbi noi, duhovnicesti, acesta fiind un semn. Fapte 2 : 4  Fapte 19 :6   Fapte 10 :46. Singura manifestare comuna tuturor celor trei ocazii este ca toti au vb in limbi. La Rusalii chiar se spune explicit ca TOTI au fost umpluti cu Duhul si vb in limbi.

Faptele Apostolilor 10 :45-46  TOTI CREDINCIOSII TAIATI IMPREJUR CARE VENISERA CU PETRU, AU RAMAS UIMITI CAND AU VAZUT CA DARUL DUHULUI SFANT S-A REVARSAT SI PESTE NEAMURI. CACI II AUZEAU VORBIND IN LIMBI SI MARIND PE D-ZEU

De unde stiau ei ca Darul Duhului a fost turnat ? Pentru ca ii auzeau vorbind in limbi ! Asta spune Biblia .Darul Duhului Sfant de care vorbea Petru, ca este pentru toti in oricat de mare numar ii va chema Domnul, s-a manifestat prin vorbirea in limbi, ca un semn ca acest dar al Duhului Sfant a fost dat. Ei nu au asteptat o alta dovada ca sa declare ca au fost botezati cu Duhul Sfant. Nu au asteptat cateva zile, un timp ca sa vada care sunt roadele, pur si simplu semnul vorbirii in limbi a arata ca Duhul Sfant a fost turnat din plin peste ei.

Te provoc sa lasi la o parte orice idee preconceputa, orice parere umana pe care o stii de o viata si sa citesti Faptele Apostolilor, Corinteni si celelalte carti din Biblie care iti vor arata cat se poate de clar care e adevarul despre darurile Duhului Sfant si despre semnul vorbirii in limbi. Nu exista alt loc de unde putem afla intregul adevar despre aceasta experienta decat Biblia, asa ca daca vrei purul adevar il vei gasi in Biblie. Stiu ca e mult mai comod sa crezi vorbele oamenilor decat sa rezervi timp pt a citi, medita si asimila invatatura din Biblie, dar te incurajez in directia asta, spunandu-ti ca rezultatul va fi spectaculos

In continuare voi incerca sa raspund unor intrebari practice si temeri rezultate tocmai din necunoasterea direct din Biblie a adevarului despre Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi.

D-zeu a avut grija sa spulbere orice teama pe care diavolul abia asteapta sa o aduca in mintea ta, asa ca ceea ce scrie in Luca are menirea sa te faca sa fii relaxat si plin de incredere in D-zeu care nu face decat bine, care nu da decat lucruri bune copiilor Sai. Daca diavolul vine in mintea ta cu teama ca s-ar putea sa primesti un duh rau, sau ceva care o sa te distruga, in timp ce tu ceri Duhul Sfant, te rog citeste urmatoarele cu atentie

Luca 11 :9-13   DE ACEEA EU VA SPUN : CERETI SI VI SE VA DA, CAUTATI SI VETI GASI, BATETI SI VI SE VA DESCHIDE.

FIINDCA ORICINE CERE CAPATA, CINE CAUTA GASESTE SI CELUI CE BATE I SE VA DESCHIDE.

CINE ESTE TATAL ACELA DINTRE VOI CARE, DACA-I CERE FIUL SAU O PAINE SA-I DEA O PIATRA ? ORI, DACA II CERE UN PESTE SA-I DEA UN SARPE IN LOC DE PESTE ?

SAU, DACA CERE UN OU, SA-I DEA O SCORPIE ?

DECI, DACA VOI CARI SUNTETI RAI, STITI SA DATI DARURI BUNE COPIILOR VOSTRI, CU CAT MAI MULT TATAL VOSTRU DIN CERURI VA DA DUHUL SFANT CELOR CE IL CER

E garantat de D-zeu ca urmarea cererii tale va fi, sa primesti exact ceea ce ai cerut.

Biblia ne spune in mai multe randuri ca cei care au primit botezul cu Duhul Sfant au vorbit in limbi. Deci pasul imediat urmator momentului in care tu ceri Duhul Sfant si ii multumesti lui D-zeu ca ti L-a dat, e sa incepi sa vorbesti in limbi. Cei mai multi dintre credinciosi complica lucrurile in asa fel incat concluziile eronate aduc confuzie, indoiala, teama si intr-un final amanarea la infinit a primirii acestei binecuvantari enorme in viata unui copil a lui D-zeu.

Stiu ca e greu de inteles cum dintr-o data, dupa ce vei cere Duhul Sfant, sa incepi sa vorbesti in limbi duhovnicesti. Duhul Sfant care tocmai a fost revarsat peste tine in urma cererii tale, va pune acea vorbire in gura ta. Trebuie doar sa ai incredere in El si sa dai drumul acelei vorbiri noi. Ooooo, deja aud un cor de intrebari : Cum ? Cum se face asta ?

SIMPLU ! Cu aceleasi corzi vocale cu care vorbesti limba ta materna, vei vorbi si limba noua pe care Duhul Sfant ti-o da. Cu acelasi glas, cu aceeasi limba cu aceleasi buze cu care vorbesti zi de zi, vei vorbi acea limba duhovniceasca. La fel cum dai drumul glasului tau pt a face cuvintele audibile, la fel da drumul glasului si lasa sa curga cuvintele Duhului. Nu va veni nici un inger sa iti deschida gura si sa iti puna cuvant dupa cuvant, vorbele pe care trebuie sa le spui. Poti astepta ani in sir si nimeni nu va veni sa te oblige sa deshizi gura si sa lauzi pe D-zeu in acea limba cereasca. Tu si numai tu, prin vocea ta, cu vointa ta, trebuie sa faci asta intr-un mod natural, relaxat fara nici un pic de teama sau stres.

Cand vorbesti limba materna iti folosesti mintea, care dicteaza glasului tau sa spuna ce vrei sa spui. Ei, acum lucrurile se schimba, nu mintea ta va dicta ceea ce trebuie sa spui, ci Duhul Sfant care tocmai a fost revarsat peste tine. Hai sa ne uitam in 1 Corinteni 14 :14  FIINDCA DACA MA ROG IN ALTA LIMBA DUHUL MEU SE ROAGA, DAR MINTEA MEA ESTE FARA ROD.

E cat se poate de clar, Cuvantul lui D-zeu ne spune ca mintea noastra nu are nimic de spus atunci cand e vorba de vorbirea intr-o limba duhovniceasca. Nu mai vorbi in limba ta materna, lasa vorbirea cea noua sa fie preluata de glasul tau si lauda-l pe D-zeu in modul acesta minunat si desavarsit.

Poate ti-e frica de faptul ca ai putea sa inventezi tu singur ceea ce spui. E exclus, e doar o alta minciuna a diavolului care va incerca in toate felurile sa te faca sa dai inapoi. Nimeni nu e in stare sa inventeze pe loc o limba cursiva, e o nebunie sa crezi asa ceva, o aberatie. Cat timp iti trebuie sa inveti o limba noua in mod normal ? Luni de zile, ani intregi de stat cu nasul in carti, exersat peste exersat, si tocmai tu cel care poate te crezi incapabil sa inveti engleza, spaniola ori alta limba pamanteasca, acum brusc ti-a venit ideea ca esti capabil sa inventezi pe loc o limba si ca totul va fi o pacaleala. Minciunile diavolului sunt asa subtiri incat, daca vei gandi logic poti sa le dai la o parte foarte usor.

Poate te intrebi cum faci sa te opresti din vorbirea duhovniceasca, cum revii la vorbirea materna, daca cumva nu o sa stii sa faci asta ? Totul se petrece in mod normal, natural, asa cum daca vrei sa vb in limba ta materna, incepi si vorbesti si daca vrei sa te opresti din vorbit, te opresti si taci, la fel se intampla si cu vorbirea spirituala. Stii, e atat de simplu incat e greu de explicat, dar cu siguranta ca daca dai la o parte teama nefondata, vei intelege simplitatea acestui fapt.

Tot ce face D-zeu e perfect, fara cusur, fara posibilitatea ca la un moment dat ceva sa se defecteze si noi sa ne lovim de consecintele erorii Lui. D-zeu e bun si tot ce face e imbracat in bunatate, de aceea a facut ca relatia noastra cu El sa se bazeze pe har si nu pe realizarile noastre, de aceea a facut ca primirea iertarii prin jertfa lui Isus si a botezului cu Duhul Sfant sa fie experiente care se primesc prin credinta, printr-o atitudine simpla si radicala a fiintei noastre. Si daca El a hotarat asa, cine suntem noi sa complicam lucrurile ? Orice om e in stare sa inteleaga voia Sa, indiferent de gradul de inteligenta, cu o singura conditie- sa nu complice lucrurile ci sa ia direct din Biblie invatatura necesara.

Daca crezi ca inca nu ai ajuns la o maturitate spirituala suficienta pentru a cere umplerea Duhului Sfant in viata ta, daca te vezi prea neinsemnat pentru pasul acesta, am o veste pentru tine.

Ioan 16 :13-14 CAND VA VENI MANGAIETORUL, DUHUL ADEVARULUI, ARE SA VA CALAUZEASCA IN TOT ADEVARUL, CACI EL NU VA VORBI DE LA EL, CI VA VORBI TOT CE VA FI AUZIT SI VA VA DESCOPERII LUCRURILE VIITOARE

EL MA VA PROSLAVI PENTRU CA VA LUA DIN TOT CE ESTE AL MEU SI VA VA DESCOPERI

Biblia  ne spune ca tocmai pt maturizarea, intarirea, ridicarea, mangaierea si calauziea noastra D-zeu vrea ca tu sa primesti darul Duhului Sfant. Singura conditie e ca tu sa fi luat o decizie radicala pt Isus si voia Sa si sa iti doresti mai mult, sa iti doresti o maturizare calauzita de Duhul Sfant. Daca sangele lui Isus si-a facut efectul in viata ta, atunci nimic nu mai trebuie sa te opreasca in a cere plinatatea Duhului peste tine. D-zeu are lucruri mari si minunate pentru tine. Daca vrei mult, D-zeu iti va da mult, trebuie doar sa ceri, sa ai incredere in D-zeul de la care vine tot ce e bun si desavarsit, sa intinzi mana si sa iei

Botezul cu Duhul Sfant e vointa lui D-zeu pentru viata ta, pt desavarsirea, pt ridicarea, pt cresterea si maturizarea ta. Daca esti al lui Hristos, si ai facut un legamant cu El, nu mai ai nici un motiv de a amana momentul in care sa ceri, intr-un mod simplu, ca Duhul Sfant sa fie revarsat in viata ta.

CUM AM PRIMIT EU BOTEZUL CU DUHUL SFANT…

sf_outpouring_01Acum multi ani m-am trezit ca viata mea a fost invadata cu foame si sete dupa Dumnezeu si ceva imi spunea ca Dumnezeu este cu mult mai imens decat Il vad eu manifestandu-se in biserica in care mergeam sau in viata oamenilor pe care ii aveam in preajma. Asa ca fara sa imi dau bine seama ce se intampla, am inceput o cautare asidua dupa adevar ; incepand sa citesc Biblia am fost uimita sa descopar lucruri care nu se discutau in cercul de crestini pe care il frecventam. Asa am dat peste pasajele din Biblie care vorbesc despre botezul cu Duhul Sfant si desi eram inca o adolescenta, un copil la urma urmei, eram foarte serioasa in cautarea lui Dumnezeu.

Imi aduc aminte ca intr-o duminica am citit la intamplare din Biblie si am gasit un pasaj despre Duhul Sfant care m-a blocat si de atunci au urmat doi ani in care am citit cat nu citisem in toata viata pana atunci, carti pro si contra acestui subiect. Intamplator sau nu chiar in perioada aceea la biserica unde mergeam pastorul parcurgea un studiu in care explica cum botezul cu Duhul Sfant si darurile mentionate in Biblie sunt de domeniul trecutului si ca in nici un caz nu se mai manifesta in zilele noastre iar cei care pretind ca ar experimenta inca aceste daruri sunt rataciti. Biblia mea spunea una iar pastorul alta desi isi fundamenta spusele cu versete biblice, asa ca in mintea mea s-a creat un haos pana in momentul in care I-am spus lui Dumnezeu : « Doamne da la o parte orice gand de origine omeneasca, orice idee preconceputa pe care o am si pune in mine adevarul Tau cu privire la botezul cu Duhul Sfant ». Si chiar asa s-a intamplat. Bineinteles ca intre timp am vorbit cu diverse persoane care mi-au spus ba una ba alta, dar stiu ca Cel care m-a influentat in aceasta cautare a fost chiar Duhul Sfant prin Biblie si ca parerile celor din jurul meu au contat prea putin.

Intr-un final a trebuit sa recunosc ca Biblia spune foarte clar ca aceasta experienta este actuala si atunci m-am speriat, chiar m-am speriat cand am realizat ca mergeam intr-o biserica in care se propovaduieste impotriva invataturii Bibliei. Un timp am zis. « Ok, e adevarat, odata si odata o sa cer si eu acest dar al Duhului Sfant, acum sunt prea mica, trebuie sa ma maturizez atat ca om cat si spiritual si apoi cine stie intr-o zi voi experimenta si eu ceea ce spune Biblia » Dar nu a durat prea mult aceasta decizie a mea pentru ca pe neasteptate a incoltit in mine dorinta de a avea TOT ce vrea Dumnezeu pentru copiii Lui.

Si tot intr-o duminica, dupa-amiaza m-am trezit brusc cu o dorinta imensa de a avea acest dar, de fapt am fost disperata sa ajung acasa, sa ma inchid in camera si sa stau de vorba cu Dumnezeu. Cu greu a trecut programul de dupa-amiaza de la biserica, culmea am mai mers cu tinerii intr-un sat invecinat dar mintea mea era in alta parte, vroiam sa aIn fine am ajuns acasa, m-am imbracat in pijamale (un echipament foarte spiritual), recunosc ca am avut emotii mari, nu stiam la ce sa ma astept, parca imi era un pic teama sa incep sa vorbesc cu Tatal ceresc pentru ca stiam ca El nu se joaca cu promisiunile si ca odata ce voi cere voi si primi. Am citit ceva din Biblie si apoi mi-am luat inima in dinti si m-am rugat cam asa : « Doamne, eu nu stiu ce inseamna botezul acesta, nu stiu la ce sa ma astept, nu stiu daca se va intampla acum ceva ciudat cu mine, dar am incredere ca ceea ce vine de la Tine este bun si perfect, vreau ceea ce Tu imi spui prin cuvantul Tau, vreau sa am parte de experienta pe care au avut-o apostolii in Biblie si te rog sa ma umpli chiar acum cu Duhul Tau cel Sfant. Iti multumesc ca deja Tu mi-ai dat chiar acum ceea ce Ti-am cerut si bazata pe Cuvantul Tau te las pe Tine Duhule Sfant sa pui vorbirea cereasca in mine »

Ce a urmat ? Exact ce am spus in rugaciune, am lasat ca glasul meu sa conduca vorbele pe care Duhul Sfant le vrea. A fost foarte ciudat, starniu, am inceput sa vorbesc niste cuvinte pe care stiam ca nu le inventez eu si care nu sunt rodul mintii mele. Nu mai tin minte cum am adormit in seara aceea, dar dimineata cand m-am trezit si am mers la scoala am observat ca ma simteam altfel, eram emotionata si vroiam sa impartasesc cu cineva ceea ce mi s-a intamplat. Vreau sa precizez ca in seara cu pricina nu am simtit nici o cercetare a lui Dumnezeu, totul a fost foarte rational, singurele sentimente care erau prezente au fost emotia ca ma aruncam spre necunoscut si uimirea ca m-am auzit vorbind in limbi, singurul lucru care s-a intamplat in acea seara ca rezultat al rugaciunii a fost ca am vorbit in limbi, dar de a doua zi am observat ca eram alt om.

Lucrul care m-a socat cel mai tare este faptul ca pana atunci imi era foarte rusine sa se afle ca sunt pocaita si nu eram in stare sa vorbesc cu colegii despre Dumnezeu, imi venea sa fug cand se deschidea subiectul acesta in clasa, dar din acea zi, a vorbi oamenilor despre Dumnezeu a devenit pasiunea vietii mele. Eram uimita ca oriunde mergeam ma trezeam vorbind despre Dumnezeu, ba mai mult ma rugam cu oamenii. Crede-ma a fost o schimbare radicala. Un alt lucru care m-a uimit a fost faptul ca Biblia a devenit o carte deschisa pentru mine, de atunci am inceput sa subliniez in toate culorile posibile pasajele prin care Dumnezeu mi se revela, chiar aveam senzatia ca unele versete ma izbesc in plin. Si pana atunci am citit Biblia si Dumnezeu imi vorbea prin ea dar ceva s-a schimbat profund.

Aceste doua schimbari le-am vazut in primele zile dar beneficiile acestei experiente au fost si sunt multiple, le vad si acum, nu a fost doar un foc de paie.jung odata acasa, eram foarte emotionata la gandul ca o sa ii cer Tatalui acest dar.

A fost exact cum spune in Fapte : « veti primi o putere cand Duhul Sfant se va pogora peste voi », putere care este si azi prezenta, nu s-a evaporat ci a crescut in decursul anilor datorita cresterii intelegerii asupra a ceea ce este El, a ceea ce suntem noi in El si a ceea ce vrea de la noi. Bineinteles ca au fost suisuri si coborasuri de-a lungul anilor, au trecut aproape 16 ani de atunci dar pe zi ce trece, fiecare an care trece ma face sa experimentez si mai mult din El. Viata mea nu a fost roz, luptele au fost foarte dificile, crancene dar insotirea supranaturala a Duhului Sfant m-a ajutat enorm, nici nu pot sa va spun in cuvinte cat de mult.

Nu fac reclama nici unei doctrine pe acest blog, vreau doar sa va starnesc la a apuca TOT ce vrea Dumnezeu pentru copiii Lui. Cei care nu ati experimentat inca botezul cu Duhul Sfant ce mai asteptati ? Voia lui Dumnezeu pentru voi este sa va binecuvinteze si sa va faca partasi puterii Lui prin Duhul Sfant. Banuiesc ca vreti sa experimentati cerul si sa Il vedeti pe Dumnezeu real manifestandu-si dragostea si puterea.

Aveti dreptul ca si copii ai Lui la darurile Duhului enumerate in Biblie. Nu ma intereseaza in ce biserica mergeti, daca la biserica voastra se predica pro sau contra acestei experiente, va provoc la a lua Biblia si la a descoperii cerul.

Oamenii din jur nu se vor pocai daca vor vedea niste crestini neputinciosi, invinsi de diavol, oamenii vor sa vada un Dumnezeu real, au nevoie de un Dumnezeu real, nu de povesti, vor da navala in Imparatia lui Dumnezeu cand mila, dragostea si indurarea lui Dumnezeu vor curge prin voi insotite de manifestarea supranaturala, care va sta la indemana daca va puneti inima si mintea sa le cautati.

Unii din cei care au avut parte de botezul cu Duhul Sfant s-au rezumat la acel moment fara sa dezvolte ulterior relatia cu Duhul Sfant. Multi dintre ei, ani de zile dupa aceea o sa iti spuna ca acel moment a fost cel mai minunat din viata lor si desi ii cred mi se pare trist, pentru ca ar fi trebuit ca ceea ce au trait atunci sa se repete, ba mai mult sa creasca in intensitate.

Te bucuri cand faci cunostinta cu ceva nou care iti face bine, dar daca ajungi sa cunosti in profunzime, sa gusti in profunzime si in fiecare zi partasia cu El, cu Duhul lui Dumnezeu, aceasta va aduce trairi din ce in ce mai profunde. Asa ca pentru cei care au experimentat botezul cu Duhul Sfant : «  Botezul cu Duhul Sfant nu este totul », exista mai mult de atat, partasia cu Duhul Sfant, prietenia cu El.

Leave a comment

13 Comments

 1. I

   /  October 3, 2013

  Si acum mai vorbesti in limbi? Poti sa vindeci pe cineva, poti sa proorocesti? Se aplica la tine caracteristicile din Marcu 16? Nu te intreb tendentios ci din pura curiozitate.

  Reply
  • Victor Nita

    /  March 15, 2016

   Asta-i si intrebarea mea. Am o mare admiratie pt cea care a scris acest articol. Cu atat mai mult cu cat acest subiect este si subiectul meu preferat deoarece am inteles ca fara puterea Duhului Sfant, activitatea noastra nu poate fi eficienta.
   Alaturi de vb in limbi, care nu a fost prezenta la Isus si Pavel, am observat ca toate celelalte daruri ale Duhului Sfant erau prezente in viata celor care primisera botezul in Duhul Sfant.
   Intrebarea ta e justificata si cu siguranta putem invata impreuna despre acest subiect vital deoarece cu totii ne dorim sa putem fi eficienti la maxim in salvarea tuturor oamenilor care traiesc astazi pe pamant.
   In ultimii doi ani am avut parte de anumite vise extrem de semnificative cu privire la botezul in Duhul…

   Reply
   • 1 corinteni 14:18. Multumesc lui Dumnezeu ca eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti. (asta spune Pavel). Isus e de la sine inteles de ce nu vorbea in limbi, daca citim cu atentie Biblia raspunde la toate intrebarile

 2. Frumoasă mărturie! Nu pot să zic decât “Amin!” şi că se aseamănă mult de tot cu ceea ce eu am trăit şi trăiesc… Martin Lloyd-Jones spunea că botezul Duhului pentru o persoană înseamnă trezirea acelei persoane, iar botezul Duhului peste o comunitate înseamnă o trezire autentică. Iată ce ne dorim din toată inima acum, înainte de venirea Domnului!
  Mult har şi Domnul să te binecuvânteze! http://trezireazi.wordpress.com/category/marturii/marturie-aurel-si-luminita-gheorghe/ (despre noi)

  Reply
 3. gergelymirela@yahoo.com

   /  April 6, 2014

  Sora draga multumesc domnului pentru aceasta marturie si domnul sa te binecuvinteze Eu am luat decizia ca domnul sa fie domn si mantuitor an viata mea doar de 2 luni si ca si tine si eu ard dupa cuvantul domnului si caut raspunsuri an predici nu lipsesc de la biserica niciodata chiar mi se pare ca stam prea putin si simt ca am nevoie de mai mult si chiar am citit si eu despre botezul cu duhul sfant si ma antrebam ce trebuie sa fac si sal primesc si chiar mi se spunea ca trebuie sa stau an post si rugaciune si am sal primesc cand va fi voia domnului Am a ancerc si eu caci vreau sa slujesc domnului si stiu ca am nevoie de duhul domnului caci stiu ca singura nu am cum sa ies anvingatoare

  Reply
 4. Victor

   /  July 28, 2014

  Salut!
  Relatarea ta, in mod surprinzator, contine situatii cu care ma confrunt in ultimele zile… Vad cum simplitatea Bibliei, pe acest subiect, este acoperita de explicatiile unora care nu inteleg ca Dumnezeu nu s-a schimbat…
  O intrebare am: Stiu ca Duhul Sfant este Cel care calauzeste in TOT adevarul… Ce imi poti spune despre biserica adventista de ziua a saptea?
  Citeste,, te rog, punctele BAZS de doctrina, si spune-mi ce anume iti descopera Duhul Adevarului…
  Multumesc!
  God bless you !

  Reply
 5. ramona

   /  April 7, 2015

  Va scriu si aici, caci abia acum am vazut ca aveti alt blog de ceva vreme.
  Am si eu o framantare. Eu la varsta de 15 ani , mergand cu mama si bunica mea la o evanghelizare adventista, la insistentele indirecte ale lor, am primit botezul in apa, fara sa fi inteles cu adevarat mesajul, fara sa fi facut o cateheza, fara sa cunosc doctrinele pe deplin sau sa fi inteles planul de mantuire . Imediat dupa botez, la o foarte scurta perioada de timp am parasit si biserica si familia si am avut o viata impotriva voii lui Dumnezeu. Acum am 34 de ani, sunt casatorita cu un necredincios si avem 2 copii.
  Anul trecut, am fost cercetata de Dumnezeu dupa ce am cunoscut o familie baptista si de atunci merg in continuare la biserica baptista, viata mea s-a schimbat radical si , slava Domnului si a copiilor mei care il iubesc pe Dumnezeu.
  Nelamurirea mea este daca botezul meu de la 15 ani este unul valabil. Marturisesc ca in sufletul meu nu am considerat niciodata acel legamant formal ca fiind in urma credintei si as vrea sa fac asta in deplinatatea intelegerii voii lui Dumnezeu.
  Ma pot boteza eu acum pentru a marturisi credinta mea si alegerea mea de a urma pe Domnul Isus?

  Reply
  • Daca botezul din trecut Nu a fost facut pe baza credintei, e ca si cum ar fi fost o joaca, nu a avut insemnatate. Cred ca e bine sa te botezi acum. Nu e o repetare a botezului, pur si simplu ala nu a contat. A fost la fel cum la ortodocsi ii boteaza pe cei mici, botez care nu e facut pe baza credintei ci “la insistele rudelor si a traditiei”
   Domnul sa te binecuvinteze 🙂

   Reply
 6. ramona

   /  April 7, 2015

  Multumesc! Domnul sa va binecuvanteze!

  Reply
 7. eu sunt botezata cu duhul sfant dar cum am primit botezul mam andoit si dupa scurt timp am avut o cadere mare usor usor am anceput din nou sa fiu ca anainte dar tot se vb de schimbarea de dupa eu cred de fapt ca daca nu primest si un dar ampreuna cu vorbirea ramai doar la botezul cu duhul sfant adica vb in alte limbi celelante lucruri eu cred ca sun daruri di partea domnului ex antelepciunea vb de dumnezeu cu alte pertsoane dar sa atinga acele persoane eu cred ca sun daruri ce simt si eu an plus simt ca ami vb dumnezeu anumite lucruri dar astea nu le vede sau simte omul de langa mine ci doar eu si dumnezeu se tot spune sa se vada sa se vada omul cu duhul sfan vreau sami spuneti si mie ce poata sa se vada la cel care are duhul sfant fata de cel care nul are dacva are doar botezul cu d f fara nici un dar

  Reply
 8. Ionut

   /  April 23, 2016

  Da la c’è religie pot sa descoper toate si unde sa merg ca am fost la multe si toate se contrazic

  Reply
  • Nu cauta o religie sau biserica perfecta, nu exista pt ca e formata din oameni si oameni perfecti nu exista. Adevarul e in Biblie si daca esti flamand dupa adevar cere.i Duhului Sfant sa iti reveleze adevarul. Citeste Biblia si cere revelatie si descoperire personala asupra a ceva ce citesti si apoi cauta o biserica unde se intampla ceea ce citesti in Biblie.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: